19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μερικό «λίφτινγκ» πριν τον πρώτο γύρο

Με κάτι περισσότερο από το 1/3 της κανονικής να μπει στα βιβλία, οι ομάδες της Stoiximan.gr Basket League έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετές αλλαγές, σε μιας μορφής «λίφτινγκ» σε σχέση με τα ρόστερ με τα οποία άρχισαν τη χρονιά. Αρκετοί παίκτες απλά δεν πρόλαβαν να κάνουν Χριστούγεννα στη χώρα μας.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

 

Αν εξαιρεθεί η εσωτερική αλλαγή του Κένι Γκάμπριελ με τον Λούκας Λεκαβίτσιους στο πρωτάθλημα, η μοναδική διαφοροποίηση στην ομάδα που άρχισε τη σεζόν, είναι η αποχώρηση του Λευτέρη Μποχωρίδη έπειτα από 3,5 χρόνια παρουσίας στο ΟΑΚΑ, για να επιστρέψει στον Άρη.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Το «βάθος» του ρόστερ τους, επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να καλύψουν τα πολλά προβλήματα τραυματισμών τους εκ των έσω με μια εξαίρεση. Ήταν η προσθήκη του Κάιλ Ουίλτζερ.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

 

Η μόνη διαφοροποίηση του ρόστερ της ομάδας της Πάτρας είναι η αποχώρηση του Δημήτρη Γράβα που αποχώρησε χωρίς να παίξει και η προσθήκη του Λάνγκστον Χολ μετά τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σύντομα θα υπάρξει αλλαγή με τον Οκτάβιους Έλις κατά τα φαινόμενα να παίρνει τη θέση του Σον Έβανς.

 

ΠΑΟΚ

 

Σε αρκετές αλλαγές έχει προχωρήσει ήδη ο Δικέφαλος του Βορρά. Σε σχέση με την ομάδα που άρχισε τη σεζόν δεν συνεχίζουν οι Κέβιν Ντίλαρντ, Όουεν Κλάσεν και Μπράντον Τρις ενώ στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι Φιλ Γκος και Νταρνέλ Τζάκσον. Ο Δημήτρης Κατσίβελης φόρεσε τα ασπρόμαυρα αμέσως μετά το ματς Κυπέλλου με τον Άρη.

 

ΛΑΥΡΙΟ

 

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην εξέλιξη της σεζόν ως τώρα. Η αποθεραπεία του Ντόρον Λαμπ συνέπεσε με τον τραυματισμό του Μακένζι Μουρ του οποίου τη θέση και πήρε.

 

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

 

Δύο προσθήκες έχει ήδη κάνει ο Κολοσσός. Απέκτησε αρχικά με τη μορφή «δανεισμού» από την ΑΕΚ τον Γιώργο Τσαλμπούρη και μόλις χθες ενέταξε στο δυναμικό του τον Ντάστιν Ουέαρ αντί του Τόνι Πρόστραν που πέρασε και δεν ακούμπησε.

 

Λίγα πράγματα έδειξε ο Μπάντζα Σι

 

ΑΕΚ

Ο Μπάντζα Σι δεν μπόρεσε να πείσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο ότι θα προσέφερε κάτι περισσότερο από τους υπάρχοντες φόργουορντ της ομάδας. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τον οδήγησε στην αποχώρηση, εξέλιξη που ήταν έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραμμένη.

 

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης από την πλευρά του κατηφόρισε προς τη Ρόδο αφού η προσθήκη του Βασίλη Καββαδά δεν άφηνε πια διαθέσιμο ούτε τον λιγοστό χώρο που είχε.

 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ

Ούτε η θεσσαλική ομάδα απέφυγε τις αλλαγές σε αυτό το πρώτο μέρος της σεζόν. Στην εξέλιξη του αποχώρησαν ο Ουίλ Κόνερ έχοντας παίξει μόνο σε ένα ματς πρωταθλήματος, ο Πέρι Πέτι και ο Γκάρι Φορμπς.

 

Στον αντίποδα και σε σχέση με την ομάδα που άρχισε τη σεζόν, προστέθηκαν στην πορεία ο Κέβιν Γκάλογουεϊ ,ο Νίκος Στυλιανού και πριν την τελευταία αγωνιστική ο Τράβις Μπάντερ.

 

ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Στην πρόσφατη απόκτηση του Τράβις Κον εξαντλείται το πάρε-δώσε της ομάδας της Ήλιδας ως τώρα στη σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε τη θέση του Τζόρνταν Ντίκερσον που έτσι κι αλλιώς είχε βοηθητικό ρόλο.

 

ΚΥΜΗ

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε στην εξέλιξη αυτού του τριμήνου η Κύμη, ήταν ευεργετικές γι’ αυτήν αφού το «λίφτινγκ» αποδεικνύεται πετυχημένο με την ομάδα να μετράει τρεις διαδοχικές, σπουδαίες νίκες που την ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας.

 

Κατά σειρά αποκτήθηκαν οι Γκάρι ΜακΓκί, Νίκος Μπάρλος, Θαντ ΜακΦάντεν και Μάικλ Κάιζερ αντί των Τζέικ Ο’ Μπραιεν, Τζαμάρι Τρέιλορ και Μάριο Έντουαρντς που άρχισαν τη σεζόν αλλά αποχώρησαν, οι δύο πρώτοι μάλιστα τραυματίες.

 

Σύντομο και με ισχνή προσφορά ήταν το πέρασμα των Πέτγουεϊ, Μοράντ και Βον από τον Άρη

 

ΑΡΗΣ

Οι συνθήκες τις οποίες βιώνει η ομάδα την έχουν οδηγήσει ήδη στο να χάσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έφυγαν από το «Nick Galis Hall» οι Νίκος Δίπλαρος, Κουάμε Βον, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Ντεμέτρις Μοράντ και προσφάτως Κιθ Μπένσον. Στον αντίποδα η μοναδική προσθήκη ήταν αυτή του Λευτέρη Μποχωρίδη.

 

ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Τρεις από τους έξι Αμερικανούς που επέλεξε ο Νίκος Βετούλας στην αρχή της σεζόν, δεν είναι πια κάτοικοι Κρήτης. Αποχώρησαν ήδη οι Τρέιβον Ράιτ, Κάρλος Μέντλοκ και Χιου Ρόμπερτσον.

 

Η ομάδα ενισχύθηκε σταδιακά όμως με τους Μάλκολμ Άρμστεντ, Άντονι Λι, Χριστόφορο Στεφανίδη και Ντομινίκ Μόρισον.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν άρχισε αλλά ούτε και θα τελειώσει τη σεζόν στη θεσσαλική πόλη. Ενίσχυσε την ομάδα μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά είναι ήδη κάτοικος Τενερίφης. Στην πορεία αποκτήθηκε και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που δεν έχει αγωνιστική ακόμη.

 

Ως προς το αμερικανικό υλικό αποχώρησε πια ο Ρόναλντ Ρος και αποκτήθηκαν οι Χαλίλ Κανάτσεβιτς και Χαβιέ Θέιμς που θα κάνουν ντεμπούτο το Σάββατο κόντρα στον Άρη.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 

Στην προσπάθεια να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα και βέβαια τη βαθμολογική του θέση ο Πανιώνιος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές πέραν του προπονητή. Από την ομάδα που άρχισε τη σεζόν δε βρίσκονται πια στη Νέα Σμύρνη οι Άβρι Χολμς, Κλιντ Στέιντλ, Τόνι Γουντ και Γιάννης Δημακόπουλος.

 

Στην πορεία αποκτήθηκαν οι Μπορίς Νταλό, Νίκος Δίπλαρος, Κρις ΜακΝίλι και Ντέγιαν Κράβιτς.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ