12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το σκληρό σενάριο… υγείας της Basket League

Την ώρα που η Basket League είναι δεδομένα ολοκληρωμένη για την σεζόν 2019-20 και τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες είναι... για να περνάει η ώρα, ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι η επόμενη ημέρα.

Οι χορηγοί είναι εξαφανισμένοι από κάθε μορφή εκδήλωσης στην ζωή σε όλον τον κόσμο, πόσο μάλλον από ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα μπάσκετ, το σημαντικό έσοδο των εισιτηρίων δύσκολα θα υπάρξει την επόμενη χρονιά, με γήπεδα που το πολύ πολύ να επιτρέπεται παρουσία θεατών στο 20% της χωρητικότητας και η ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα της κατάστασης προβάλλει μέσα από τις δυσκολίες.

Μεταξύ των προέδρων υπάρχει και το γκρουπ των υποστηρικτών της "σκληρής γραμμής". Της τήρησης των νόμων για να το πούμε απλά, αλλά μιλώντας για τον ΕΣΑΚΕ αυτό είναι... σκληρή γραμμή.

Τι προτείνουν; Βασικά το "πληρωτέα άμα τη εμφανίσει". Καταθέτεις εγγυημένο χρήμα και ανάλογα κινείσαι. Οποιο έσοδο θα εγκρίνεται μόνο αν παρουσιάζεται υπογεγραμμένη συμφωνία (χορηγία, διαφήμιση, τηλεοπτικά κλπ) και όποιο χρήμα, θα είναι κατατεθειμένο σε λογαριασμό. Και βάσει αυτών θα σου δικαιολογούν μπάτζετ. Και αν στην πορεία βρεις κι άλλα έσοδα, ενισχύσου με επιπλέον μπάτζετ.

Με άλλα λόγια, είναι αυτοί που ζητούν να κόψει η ίδια η επιτροπή πρωταθλήματος τους "αεριτζήδες". Τόσα έχεις, τόσα χαλάς. Κι αν δεν έχεις ή δεν μπορείς άμεσα, να περάσει ο επόμενος.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται, στους βασικούς του άξονες, σε πρωταθλήματα που από χρόνια έχουν ξεπεράσει το δικό μας σε αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Σαν της Γερμανίας για παράδειγμα, όπου ήδη 5-6 ομάδες ζήτησαν οικειοθελή υποβιβασμό για του χρόνου λόγω έλλειψης εσόδων.
Με αυτή την βασική αρχή, αλλά και άλλες σημαντικές για συμπλήρωμα όπως η απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης... ανθρώπινων γηπέδων τώρα που έτσι κι αλλιώς θα είναι περιορισμένη η πρόσβαση, βλέπουν έναν νόμιμο τρόπο "επιλογής" από τον ΕΣΑΚΕ των μελών του και τόνωσης του πρωταθλήματος.

Τώρα το πώς μπορεί να περάσει ο ΕΣΑΚΕ του "βολέματος", εφαρμογή νόμων που μπορεί και να "εκπαραθυρώνει" κάποιους από αυτούς για τους οποίους έγιναν... αγώνες, είναι μια άλλη ιστορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ