20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εννιά χρόνια από το μπασκετικό «αντίο» του Δ.Παπανικολάου

Ήταν εκπρόσωπος της «χρυσής» φουρνιάς των 76άρηδων που προσέφεραν στο ελληνικό μπάσκετ πολλές μεγάλες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Ο Δημήτρης Παπανικολάου αποχαιρέτησε σαν σήμερα τα παρκέ έπειτα από 18 χρόνια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

 


Ήταν 30 Απριλίου 2011 όταν ο επί σειρά ετών διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την 466η εμφάνιση του στην Basket League αγωνιζόμενος στον δεύτερο προημιτελικό των πλέι οφ του 2011, ως παίκτης του Περιστερίου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το Περιστέρι ηττήθηκε στην παράταση με 72-74 και αποκλείστηκε με νίκες 0-2 με τον «Παπ» να μένει στο παρκέ για 26:18, έχοντας τέσσερις πόντους με 2/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο.

 


Ο «Παπ» πέραν όσων κατάφερε με το εθνόσημο και με αποκορύφωμα βέβαια τον παγκόσμιο τίτλο σε επίπεδο εφήβων, μέτρησε δύο Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, μία Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό κι ακόμη τέσσερα Πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και μία ακόμη Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό.

 


Στις 18 σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα φόρεσε επτά διαφορετικές φανέλες. Οι επιδόσεις του ανά ομάδα αλλά και συνολικά στην καριέρα του...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ