16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ματιές ΑΕΚ σε Λίποβι

Η ΑΕΚ, όπως και όλα τα επαγγελματικά κλαμπ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, βρίσκονται αυτό τον καιρό στη φάση της καταγραφής των ζημιών που έχει προκαλέσει το lockdown λόγω κορωνοϊού. Το πλεονέκτημα που έχει η Ένωση σε σχέση με άλλες ομάδες είναι ότι γνωρίζει πως η φετινή σεζόν έχει τελειώσει γι' αυτήν, καθώς το πρωτάθλημα της Basket League δεν θα αρχίσει ξανά, ενώ το φάιναλ έιτ του BCL θα διεξαχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Επομένως μπορεί να κοιτάζει λίγο την επόμενη μέρα. Ακριβή προγραμματισμό δεν μπορεί να κάνει, αφού ακόμα ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να προσδιορίσουν το ύψος του μπάτζετ που θα διατεθεί, όμως ορισμένες πρώτες σκέψεις για το πώς θα κατέβει η ομάδα του χρόνου μπορούν να γίνουν.

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει πως στο μυαλό του Ηλία Παπαθεοδώρου υπάρχει ένα βασικό πλάνο, που αφορά τη διατήρηση του φετινού ανταγωνιστικού κορμού της ομάδας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ταυτόχρονα, ο προπονητής της ΑΕΚ και οι συνεργάτες του αξιοποιούν τον άφθονο ελεύθερο χρόνο που τους προσφέρει η καραντίνα για να βλέπουν παίκτες και να εντοπίζουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Μια από αυτές φαίνεται πως είναι ο Ολεξάντρ Λίποβι. Ο πολύ καλός Ουκρανός γκαρντ, τον οποίον βέβαια ο Παπαθεοδώρου δεν περίμενε να τον δει σε βίντεο στην καραντίνα, αφού τον έβλεπε συνεχώς τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα. Πρώτα ως παίκτη των Τρικάλων, με τα οποία έκανε το ντεμπούτο του στην Basket League τη σεζόν 2016-17, και μετά ως παίκτη του Προμηθέα, όπου παίζει εδώ και τρία χρόνια.

Ο Λίποβι είναι ένας ψηλός γκαρντ (2,03μ.), που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο σε άμυνα κι επίθεση. Τέτοιου είδους παίκτες αρέσουν στον Παπαθεοδώρου, γι' αυτό η ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει φροντίσει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Ουκρανού, ο οποίος από τη μεριά του δείχνει να είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του "δικεφάλου".

Όμως για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτό. Δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για πρόταση ούτε για επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, πόσω μάλλον από την ώρα που ο Λίποβι έχει συμβόλαιο με τον Προμηθέα και σε αυτό προβλέπεται ένα υψηλό buy out. Κυρίως επειδή για να αποφασίσει η ΑΕΚ ποιους παίκτες θα διεκδικήσει, θα πρέπει πρώτα να καταλήξει στο ποιους θα κρατήσει από το υπάρχον ρόστερ. Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόοδος σε αυτό το κομμάτι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ