22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη Λάρισα ο παίκτης που συγκλόνισε την Αμερική! (vid)

Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο Φάρος-ΓΣΛ 2017 ξεκίνησε να ανακοινώνει μεταγραφές παικτών. Και η αρχή έγινε με έναν παίκτη που πριν από τέσσερα χρόνια συγκλόνισε όλη την Αμερική! Ο λόγος για τον γκαρντ Κέβιν Ουέαρ (24, 1.88), ο οποίος στις 31 Μαρτίου του 2013 υπέστη έναν από τους πιο ανατριχιαστικούς τραυματισμούς, που μπορεί να υποστεί ένας αθλητής.

Έπιαζε τότε στο κολέγιο του Λούιβιλ υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο και στον προημιτελικό του τελικού τουρνουά του NCAA κόντρα στο Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι σηκώθηκε για να κόψει ένα σουτ τριών πόντων του Θόρντον. Προσγειώθηκε, όμως, πολύ άτσαλα, με αποτέλεσμα η κνήμη του να σπάσει στα δύο σαν καλάμι! Δείτε εδώ τη στιγμή του τραυματισμού του και τις αντιδράσεις συμπαικτών και αντιπάλων στη θέα του ποδιού του Ουέαρ. "Πάγωσαν" όλοι...

Ο ίδιος ο Ουέαρ δεν κατάλαβε αρχικά τι είχε συμβεί και η πρώτη του κουβέντα ήταν: "Είμαι καλά. Απλώς νικήστε"! Μεταφέρθηκε με φορείο στο νοσοκομείο, όπου τοποθετήθηκε λάμα στο πόδι του, ωστόσο οι συμπαίκτες του στο Λουίβιλ έκαναν πράξη την προτροπή του. Όχι μόνο νίκησαν το Ντιουκ, αλλά έφτασαν μέχρι τον τελικό του τελικού τουρνουά κατακτώντας το τρόπαιο! Ο Ουέαρ είχε στο μεταξύ βγει από το νοσοκομείο και είχε πάει στην Ατλάντα, όπου έγινε το φάιναλ φορ, και παρακολούθησε δίπλα από τον πάγκο τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Ο τραυματισμός του πάντως είχε συγκλονίσει όλη την Αμερική και είναι χαρακτηριστικό ότι έλαβε μέσω twitter μηνύματα συμπαράστασης από τον ΛεΜπρόν, τον Κόμπι Μπράιαντ, τον Κέβιν Ντουράντ, τον Καρμέλο Άντονι και πολλούς άλλους αθλητές, όχι μόνο από το χώρο του μπάσκετ. Παρόλο πάντως που ο τραυματισμός του ήταν σοβαρότατος, ο Κέβιν Ουέαρ δεν το έβαλε κάτω. Έμεινε ένα χρόνο εκτός δράσης και το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή στο κολέγιο του Τζόρτζια Στέιτ για να μπορεί να παίζει περισσότερο. Πέρυσι ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στην Τσεχία παίζοντας και αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις με την Μπρνο.

Η ανακοίνωση του Φάρου-ΓΣΛ 2017 αναφέρει:

"Το Δ.Σ. της υπό σύσταση ΚΑΕ ΦΑΡΟΣ – ΓΣΛ 2017, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Kevin Ware για τα επόμενα δύο χρόνια.
O Αμερικανός αθλητής, έχει ύψος 1.88, αγωνίζεται στην θέση του γκαρντ και είναι γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1993.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2016-17 στην JBC BRNO στην Τσεχία, όπου σε 16 παιχνίδια ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, τέταρτος ριμπάουντερ με 7.3, είχε μ.ο. ασιστ 4.3, και αναδείχθηκε πρώτος στα κλεψίματα 2.4.
Επίσης, ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ κάτω των 18 ετών, πρωταθλητής του NCAA με την ομάδα του Λούισβιλ. 
Αναδείχθηκε MVP το 2015 και πρωταθλητής του SUN BELT με την ομάδα του Georgia State".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ