26.2 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Πρώτη ΑΕΚ και πρόωρο ντέρμπι “αιωνίων”!

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει να αγωνιστεί στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την Κύμη, που λογικά θα υποχρεώσει τον αθλητικό δικαστή να τον μηδενίσει και να του αφαιρέσει έξι βαθμούς από τη φετινή συγκομιδή του, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες τιμωρίες του Ολυμπιακού, επέφεραν κοσμογονικές αλλαγές στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου της Basket League και δημιούργησαν... απρόσμενα ζευγάρια στα πλέι οφ.

Κατ' αρχάς ο Παναθηναϊκός πέφτει στην τρίτη θέση και ο Ολυμπιακός θα τερματίσει έκτος. Αυτό σημαίναι ότι για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια οι δύο "αιώνιοι" θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί για τελευταία φορά τη σεζόν 2004-05, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-0. Βεβαίως, έχει σημασία να δούμε αν θα γίνει αυτή η σειρά των πλέι οφ, διότι ο μεν Παναθηναϊκός έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στο πρωτάθλημα αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα, ο δε Ολυμπιακός έχει δηλώσει πως δεν θα παίξει ξανά με τον Παναθηναϊκό με ξένους διαιτητές. Άρα είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην κατέβει κανένας από τους δύο σε αυτή τη σειρά!

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ μετά από όλες αυτές τις καραμπόλες, τερματίζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αποκτά το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις σειρές των πλέι οφ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2001-02. Τη χρονιά δηλαδή που κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα ως τώρα.

Το Περιστέρι θα τερματίσει δεύτερο, διότι υπερτερεί στην ισοβαθμία του με τον Παναθηναϊκό. Και θα βρεθεί τόσο ψηλά στην βαθμολογία για πρώτη φορά μετά το 2001!

Τα ζευγάρια των πλέι οφ, όπως διαμορφώνονται με βάση την τελική κατάταξη μετά τις τιμωρίες των δύο "αιωνίων", είναι τα εξής:

ΑΕΚ - Χολαργός

Περιστέρι - Ήφαιστος

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Προμηθέας - ΠΑΟΚ

Στους ημιτελικούς θα αναμετρηθούν οι νικητές του ΑΕΚ-Χολαργός και του Προμηθέας-ΠΑΟΚ και οι νικητές του Περιστέρι-Ήφαιστος και του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Στην ουρά, η Κύμη πήρε ευχαρίστως τον επιπλέον βαθμό, που της έκανε δώρο με την αποχώρησή του ο Παναθηναϊκός και σώθηκε. Σώθηκε επίσης το Ρέθυμνο χάρη στη νίκη του μέσα στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη.

Αυτό που πέφτει είναι το Λαύριο, το οποίο βεβαίως έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένο και να διαμαρτύρεται, διότι αν ο Παναθηναϊκός είχε παίξει και κερδίσει, όπως ήταν το αναμενόμενο, την Κύμη, τότε θα είχε υποβιβαστεί η ομάδα από την Εύβοια.

Η τελική βαθμολογία, που θα επικυρωθεί μόλις τελεσιδικήσει η αναμενόμενη ποινή αφαίρεσης από τον Παναθηναϊκό των 6 βαθμών, έχει ως εξής:

  1. ΑΕΚ 44
  2. Περιστέρι 43
  3. Παναθηναϊκός 43
  4. Προμηθέας 42
  5. ΠΑΟΚ 41
  6. Ολυμπιακός 40
  7. Ήφαιστος 39
  8. Χολαργός 38
  9. Πανιώνιος 34
  10. Άρης 34
  11. Ρέθυμνο 34
  12. Κύμη 34
  13. Λαύριο 33
  14. Κολοσσός 31



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ