21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φτιάχνει τις επόμενες γενιές μπασκετικών

Είναι πάντα ευχάριστη η συνύπαρξη των κορυφαίων της Basket League για μία βραδιά. Δεν είναι όμως αυτό το βασικό ζητούμενο ενός All Star Game. Ένα γεμάτο γήπεδο από 5.500 κόσμου, η πλειοψηφία του οποίου ήταν παιδιά όλων των ηλικιών ήταν το στοίχημα που έβαλαν και κέρδισαν οι διοργανωτές, ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ.

 


Γι’ αυτό είναι γιορτή το All Star Game. Δεν είναι μια υποχρέωση που διεκπεραιώνουν διοργανωτές και συμμετέχοντες. Δεν είναι μία κουκίδα στο γεμάτο καλεντάρι μιας σεζόν. Είναι η ευκαιρία του ίδιου του μπάσκετ να δημιουργήσει φιλάθλους, να φτιάξει τις επόμενες γενιές μπασκετικών. Πέρσι στην Πάτρα και φέτος στη Θεσσαλονίκη έγιναν όχι απλά βήματα, αλλά άλματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Μόνο όσοι έζησαν μία από αυτές τις γιορτές μπορούν να το καταλάβουν και όσοι ήταν είτε πέρσι στο “Δ.Τόφαλος”, είτε στο διήμερο που πέρασε στο “Nick Galis Hall” δεν μπορούν να έχουν την παραμικρή αμφιβολία: Το ελληνικό μπάσκετ έχει βάσεις τόσο στέρεες, ακόμη και σε αυτήν την περίοδο των οικονομικών δυσκολιών, που είναι καταδικασμένο όχι απλά να φτάνει σε επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά πρωτίστως να δημιουργεί γενιές μπασκετικών, τη μία μετά την άλλη και μακριά από την ποδοσφαιροποίηση με ότι αυτή σέρνει από πίσω της. Δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν οι κακές επιρροές, οι επιδράσεις της ποδοσφαιροποίησης όμως το μπάσκετ έχει αποδείξει ότι βρίσκει δεκαετίες τώρα, τα… αντισώματα του.

 


Η αποθέωση για τους αγαπημένους παίκτες τους, τα αυτόγραφα, οι φωτογραφίες μαζί τους, ήταν για τους εκατοντάδες πιτσιρικάδες μία αξέχαστη εμπειρία και όλα αυτά σε ένα ιδανικά οργανωμένο event. Οι καλύτεροι στο παρκέ, οι “Devils” από τη Σλοβενία, οι cheerleaders της Ζαλγκίρις, οι μασκότ των ομάδων της Basket League, τα νεανικά συγκροτήματα, τα δώρα με τα οποία γέμισαν τα χέρια τους, ήταν αρκετοί λόγοι για να κάνουν τα πρόσωπα των μικρών θεατών να χαμογελούν διαρκώς. Κυρίως ήταν όμως αρκετοί λόγοι για να βάλουν στην άκρη του μυαλού τους ως μία γλυκιά ανάμνηση ένα υπέροχο τετράωρο. Αυτό το τετράωρο θα τους οδηγήσει σε ένα γήπεδο μπάσκετ σύντομα και μετά άλλη μία φορά και άλλη μία στη συνέχεια. Στο χέρι ολόκληρου του οργανισμού που λέγεται “ελληνικό μπάσκετ” είναι να τους κρατήσει γιατί σε βραδιές όπως η χθεσινή τους κερδίζει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ