23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νικητής επιβάλλεται να είναι το μπάσκετ

Παράταση της αγωνίας ή στέψη ;

 

Απόψε το βράδυ (21.00 - Novasports 1) στο ΟΑΚΑ, οι τελικοί του μπάσκετ μπαίνουν πλέον στην πιο κρίσιμη ευθεία αφού από τώρα μπορεί πλέον να αναδειχθεί πρωταθλητής. Αν ο Ολυμπιακός τηρήσει την παράδοση της τελευταίας τριετίας, που τον θέλει πάντα να κάνει τουλάχιστον μια νίκη σε τελικούς στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τότε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα επί των ημερών του.

Αν από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ φτάσει στην ισοφάριση , τότε θα έχουμε το σενάριο του 2012 όπου οι δύο αιώνιοι (και πάλι με πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός) κράτησαν αλώβητη την έδρα τους και έφτασαν μέχρι τα πέντε παιχνίδια.  Οσα είχαν φτάσει και στους τελικούς του 2014, με τη μόνη διαφορά τότε ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν κάνει μπρέικ στην έδρα του αντιπάλου τους με τους Πράσινους να πανηγυρίζουν στο φινάλε το πρωτάθλημα στο γήπεδό τους (3-2).

Ουσιαστικά το Τριφύλλι ψάχνει πλέον μια επανάληψη του έπους του 1999, όταν οι παίκτες τότε του Λευτέρη Σούμποτιτς είχαν πάρει τον τίτλο (πρώτος επί του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό μπάσκετ μετά από τρία σερί πρωταθλήματα των Ερυθρολεύκων) με μπρέικ στο τελευταίο παιχνίδι στο ΣΕΦ,  ενώ ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει τον τίτλο με 3-1 στο ΟΑΚΑ, όπως έκανε πέρυσι με το τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή και όπως είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο το 1997, κόντρα - τότε - στην ΑΕΚ.

Η μάχη των αιωνίων θα είναι μεγάλη αλλά ο νικητής πρέπει να είναι μόνο ένας και δεν αναφερόμαστε στις δύο ομάδες.  Μέσα από αυτή τη διαδικασία του ενός ή των δύο τελικών που απομένουν, επιβάλλεται νικητής να είναι το μπάσκετ, όπως ήταν πέρυσι στην ωραιότερη σειρά τελικών στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου με 3/4 τελικούς να έχουν τελειώσει με νίκη του φιλοξενούμενου και να μην έχει ανοίξει μύτη.

Δυστυχώς εφέτος δεν έχουμε την ίδια ηρεμία ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδων.  Οι θερμόαιμοι οπαδοί του Ολυμπιακού (οι μόνοι που δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν οι πρωταθλητές Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια) επιτέθηκαν στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο φινάλε του αγώνα, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός και έπεσαν αρκετά καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αναρτήσεις στο instagtram του προέδρου του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έλεγαν ότι εάν δεν επιβληθεί ο νόμος θα έχουμε τον νόμο του ΟΑΚΑ και άλλα τέτοια και στη συνέχεια η καταγγελία του Ολυμπιακού για αυτές τις αναρτήσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Ολοι οι εξωτερικοί παράγοντες όμως θα πρέπει τώρα να παραμερίσουν και να σεβαστούν τους αληθινούς (και μοναδικούς) πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες και οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει στην πλειοψηφία τους το καλό παράδειγμα δείχνοντας στον κόσμο πως πρέπει να βλέπει ένα φίλαθλος το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό.

Η κόπωση της πιο επίπονης χρονιάς στην ιστορία θα παίξει το δικό της ρόλο για τις δύο ομάδες που θα έχουν κανονικά στις αποστολές τους τον Γιάννη Μπουρούση (ο Παναθηναϊκός) και τον Ερικ Γκρίν (ο Ολυμπιακός) που ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα τραυματισμών τους.

 

Photo Credit: Eurokinissi

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ