18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τόσο μπορούσε, τόσο έπαιξε

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε... φυσιολογικά από τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, αγωνιζόμενος επί της ουσίας δίχως πόιντ γκαρντ.

Συνήθως το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ όταν οι «πράσινοι» συναντούν τους «κόκκινους» είναι διαφορετικό. Ωστόσο οι συνθήκες σε αυτό το ντέρμπι ήταν εντελώς διαφορετικές κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν τη νίκη οι φιλοξενούμενοι. Αρχικά δεν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες λόγω του Covid-19. Επιπλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κάνει ένα ολικό «λίφτινγκ», τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους έχουν διατηρήσει τον «κορμό» των Ελλήνων παικτών και ο Γιώργος Πρίντεζης απέδειξε ότι ακόμα εφόσον αντιμετωπιστεί λάθος από την άμυνα, είναι σε θέση να κάνει τη «ζημιά».

Το μόνο στενάχωρο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχασε από μία ομάδα που δεν φαίνεται να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κινδυνεύσει να χάσει από ένα «τριφύλλι» που είχε δύο πόιντ γκαρντ (Τζάκσον, Μποχωρίδης) στα «πιτς» λόγω τραυματισμού, έναν καινούριο πλέι μέικερ (Σάικς) ο οποίος είναι χαμηλού επιπέδου και δεν έχει προλάβει ακόμα να γνωρίσει τα ονόματα των συμπαικτών του κι έναν σμολ φόργουορντ (Σαντ-Ρόος) που προσπαθεί να μάθει τη θέση «1», ενώ παραμένει αποκαρδιωτικά άστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75μ.

Μία από τις ομάδες πρώτης ταχύτητας, δεν θα αγκομαχούσε για να νικήσει αυτό το σύνολο, αλλά θα έκανε επίδειξη δύναμης στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες δεν είναι τέτοια -τουλάχιστον προς το παρόν γιατί ποτέ δεν ξέρεις- και δεν το έκαναν, ακόμα κι όταν ξέφυγαν με διαφορές 15 πόντων και ο αντίπαλός τους ήταν στα «σχοινιά», πελαγωμένος κι έχοντας μόνο έναν παίκτη που έμοιαζε να καταλαβαίνει τι συμβαίνει, τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός μέσα σ' όλα τα προβλήματά του είδε για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα τον Νεμάνια Νέντοβιτς να μην προσφέρει και να είναι άστοχος αλλά και αρνητικός γενικότερα στο παιχνίδι της ομάδας του. Παρ' όλα αυτά, τα 16 λεπτά του Κίφερ Σάικς κρίνονται όχι απλώς πολλά, αλλά πάρα πολλά. Ειλικρινά ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα πρόσφερε περισσότερα από έναν παίκτη που είναι επιπέδου EuroCup κι επί της ουσίας αποτελεί μία... κακή έκδοση του τραυματία Πιερ Τζάκσον.

Στα κέρδη μπορεί να μπει ο Μάρκους Φόστερ, με τον Αμερικανό να αποδεικνύει ότι δεν είναι ο σούτερ που κάποιοι πίστευαν επειδή έβαλε επτά τρίποντα σ' ένα φιλικό, αλλά ένας αθλητής που είναι καλός σκόρερ και γνωρίζει τα βασικά του αθλήματος. Φέτος αναμένεται να λάμψει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον καλύτερων ομάδων, γι' αυτόν το λόγο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τον εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο γίνεται, για όσο χρονικό διάστημα θα τον έχει στις τάξεις του.

Ο κόουτς Βόβορας πιθανότατα να αδίκησε τον Λεωνίδα Κασελάκη ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο χρονικό διάστημα που πάτησε παρκέ στο πρώτο μέρος, ενώ ξέχασε και τον Μπεν Μπέντιλ. Αυτοί οι δύο, είναι πιθανό να έδιναν σημαντικές λύσεις και μάλιστα έχουν την ικανότητα να το κάνουν και στις δύο πλευρές. Ο Γκανέζος όσο έπαιξε δεν ήταν καλός, αλλά ξεχάστηκε στον πάγκο, τη στιγμή που οι αντίπαλοι έκαναν σχεδόν ό,τι ήθελαν στο «ζωγραφιστό». Λιγότερο απ' όσο άξιζε έπαιξε και ο Ζακ Όγκαστ, με τον Παπαγιάννη πάντως να έχει καλή παρουσία, αλλά να μην «ταΐζεται» όσο θα έπρεπε.

Ταυτόχρονα, είναι ανεπίτρεπτο να δέχεται ο Παναθηναϊκός 17 πόντους από τον Πρίντεζη. Διότι ο «Πριντ» είναι παίκτης ποιότητας, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει κι αν αντιμετωπιστεί σωστά -όπως είχε κάνει η Ζαλγκίρις πριν μία εβδομάδα-, δεν μπορεί να ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Ωστόσο οι «πράσινοι» πιάστηκαν... αδιάβαστοι, σαν να επρόκειτο για κάποιο άγνωστο παίκτη. 

Το βέβαιο είναι ότι αυτό το ντέρμπι ανήκει ήδη στο παρελθόν κι ακολουθεί η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της χρονιάς. Οι πρωταθλητές θα παίξουν με τη Βιλερμπάν και την Μπαρτσελόνα σε «Αστρομπάλ» και «Παλάου Μπλαουγκράνα» αντίστοιχα και μοιάζουν να έχουν ένα «βουνό» μπροστά τους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και παράλληλα να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να «χτυπήσουν» τουλάχιστον τα παιχνίδια που θεωρητικά είναι στα μέτρα τους, όπως για παράδειγμα αυτό με τη Βιλερμπάν. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ