15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανώτερος και νικητής ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα σε ολόκληρο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και νίκησε δίκαια 78-71, στο μεγάλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν την πρώτη τους φετινή νίκη στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, ενώ οι «πράσινοι» υπέστησαν την πρώτη τους ήττα και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 1-1 έπειτα από δύο «στροφές».

Οι δύο «αιώνιοι» ξεκίνησαν αρκετά «κρύοι» τον αγώνα και στο πρώτο τρίλεπτο δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο να πετύχουν έστω ένα καλάθι. Σιγά-σιγά όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος ο οποίος κατόρθωσε μέσω καλής δημιουργίας να προηγηθεί 12-5 στο 7' και ο Γιώργος Βόβορας κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η είσοδος του Όγκαστ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει από 7-19 σε 12-19, όμως ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου διαμορφώνοντας το 12-22 που ήταν και το σκορ στο φινάλε του πρώτου κομματιού του ντέρμπι.

Η δεύτερη περίοδος φάνηκε να ανήκει κι αυτή στους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χτυπούσε συνεχώς τους γηπεδούχους μέσα στη ρακέτα και κατόρθωσε να ξεφύγει με διαφορά 15 πόντων στο 14' (18-33). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να σφίξουν την άμυνά τους, όμως το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν στην επίθεση, καθώς δεν υπήρχε δημιουργία, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο αδύναμος κρίκος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι Πειραιώτες ξέφυγαν ξανά με διαφορά 15 πόντων στο 19' (29-44), όμως δύο διαδοχικά τρίποντα από Ουάιτ και Κασελάκη, διαμόρφωσαν το 35-44 που ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Την ίδια στιγμή πάντως οι Φόστερ από πλευράς Παναθηναϊκού και Σλούκας από τον Ολυμπιακό είχαν τραυματιστεί και ήταν αμφίβολο αν δεν συνέχιζαν τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να πλησιάσει στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και μείωσε 48-42, όμως σ' εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν έτοιμοι για να αντιδράσουν και μπόρεσαν να αυξήσουν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιες τιμές. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν είχαν διάθεση να παραδοθούν και με μία νέα αντεπίθεση μείωσαν, αν και δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στην εκπληκτική εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη. Στο 30', ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 57-62 κι όλα έμοιαζαν ανοιχτά. 

Η τελευταία περίοδος έμοιαζε πολύ με ολόκληρο το υπόλοιπο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν 60-64, όμως στη συνέχεια «κόλλησαν» επιθετικά και ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καθαρό μυαλό στο φινάλε και παρά τα λάθη που έκαναν, ο αγώνας είχε πλέον κριθεί κι έφτασαν στην «καθαρή» νίκη με 78-71.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ: Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για ακόμα ένα ντέρμπι «αιώνιων» ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του αλλά και του αγώνα. Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ βρήκε από νωρίς καλό ρυθμό στην επίθεση και σταμάτησε στους 17 πόντους, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να μην βρίσκει ποτέ το αντίδοτο. Από την πλευρά των ηττημένων διασώθηκε ο Μάρκους Φόστερ με 15 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το ποσοστό των φιλοξενούμενων στα δίποντα έμελλε να κρίνει εν πολλοίς το παιχνίδι. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα τελείωσαν με 24/38 βρίσκοντας πολλούς εύκολους πόντους. Αμφότεροι οι «αιώνιοι» ήταν άστοχοι στα τρίποντα, καθώς ο μεν Ολυμπιακός είχε 5/27 και οι δε γηπεδούχοι 6/25. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ