26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Μικρές ενέσεις επιβίωσης

Ελάχιστα σοφότερους μας έχουν κάνει οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Basket League και σε τίποτα δεν μας εξέπληξαν ευχάριστα, υπό την έννοια του απρόσμενα καλύτερου έστω σε κάποιο μέτωπο.

Τα πεδία ενδιαφέροντος που έχουν εντοπιστεί είναι στηριγμένα σε αρνητικά θέματα, αλλά ενδιαφέρον να είναι κι ας είναι κι  έτσι. Στα χαμηλά για παράδειγμα, είναι τρεις οι ομάδες που δεν δείχνουν επιπέδου της κατηγορίας, άρα να το ενδιαφέρον, κανείς δεν πρέπει να θεωρείται ξεγραμμένος.

Η Λάρισα, με τα άλλοθι της ετεροχρονισμένης έναρξης, ο Πανιώνιος και το Ρέθυμνο που δεν του έχουν βγει πολλές επιλογές δείχνουν για την ώρα πολύ κακοί. Ηδη έχουν βάλει μπρος τις αλλαγές, ήδη είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι θέλουν σημαντική ενίσχυση, ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν πού θα βρουν τις νίκες και πόσες θα χρειαστούν για να σταθούν. Τουλάχιστον είναι τρεις οπότε όλοι ελπίζουν ότι θα είναι ο ένας που περισσεύει.

Η αλήθεια είναι ότι και του Αρη το δείγμα δεν είναι καλύτερο. Ηδη η πρόθεση αλλαγής του Τάλτον δείχνει εκνευρισμό, ίσως και έλλειψη αυτογνωσίας για το ποια πραγματικά είναι η ομάδα, δεν αλλάζεις τόσο εύκολα και τόσο νωρίς παίκτη που ξέρει την Ελλάδα και έχει δείξει αξία στα προηγούμενα περάσματα. Βάλτε την ατυχία με τον Μποχωρίδη, την κακή κατάσταση των Σέρβων που θέλουν χρόνο, το μίγμα και το δείγμα είναι άσχημα, αλλά γενικά τα υλικά καλύτερα και δικαιολογούν μια αναμονή.

Ανεβαίνοντας και προς τα πάνω, τα πεδία ενδιαφέροντος είναι περιορισμένα ως προς το εύρος τους. Για τον τίτλο, μόνο ως εκτός πραγματικότητας μπορεί να θεωρηθεί όποιος αγωνιά για κάτι άλλο πέραν του ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Παναθηναϊκού στους αγώνες που θα δώσει για να το πάρει.

Μόνο που και για την τετράδα φέτος οι αγωνίες δεν προμηνύονται μεγάλες. Προμηθέας και ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα ο δεύτερος πόλος και τα όποια ερωτηματικά έχουν  να κάνουν με το αν ο Ηφαιστος θα μπορέσει να απειλήσει το Περιστέρι. Η προσθήκη του Ηρακλή είναι "ένεση" ζωντάνιας με τον κόσμο και όσα πρεσβεύει, το ίδιο θα ήταν και ο Ιωνικός αν έπαιζε στην φυσική του έδρα, αλλά έστω κι έτσι έχει ένα δυνατό ρόστερ και βγάζει μια δυναμική που επιτρέπει να μην τον υπολογίζεις στους προς επιβίωση.

Το γκρουπ των υπόλοιπων ομάδων, θα παλέψει για τα τυπικά. Κατά σειρά γρήγορη εξασφάλιση, μετά φλερτ με τις θέσεις των πλέι οφ, γενικά για καμιά νίκη υπέρβασης που θα έχουν να την  θυμούνται και σίγουρα για την κατά το δυνατόν λιγότερο αγχώδη οικονομική επιβίωση. Οποιος εντοπίζει στραβά θα ακούει "μα έχουμε χορηγό και τηλεόραση", η οποία τηλεόραση φυσικά χαριστικά δίνει το τελείως αντιεμπορικό απομεσήμερο Σαββάτου στο μπάσκετ για να καλύψει πρόγραμμα. 

Στην ήπια δράση του Σαββατοκύριακου με άνεση και διαφορά ξεχώρισε η απόφαση του Ολυμπιακού να πορευτεί από νωρίς χωρίς τον Ντέιβιντ Μπλατ. Χωρίς να έχει δει κάποιος τις επόμενες κινήσεις που υπάρχουν κατά νου, και έχοντας δει μόνο την εικόνα της... παρατημένης ομάδας που έβγαζε ο Ολυμπιακό σε φιλικά και πρώτο επίσημο, βρίσκεις λογική στην κίνηση. Του "κάτι έπρεπε να κάνουμε". Η συνέχεια όμως θα δείξει πολλά περισσότερα. Γιατί ο Μπλατ έφταιξε για την επιλογή αυτών των παικτών, αλλά αυτοί καλύτεροι δεν γίνονται άμεσα. Αρα θέλει αλλαγές, δραστικές και ακριβές. Εκεί θα δείξει πόσο μπορεί να αυξήσει ο Ολυμπιακός τις πιθανότητές του να το γυρίσει.

 
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ