17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ατελείωτο “φύγε εσύ, έλα εσύ”

Όπως το έλεγε ο Βλάσης Μπονάτσος σε μία από τις γνωστότερες τηλεοπτικές ατάκες. Ένα διαρκές “φύγε εσύ, έλα εσύ” ήταν ο πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος. Σε τέτοιο βαθμό που επιχειρώντας να θυμηθούμε όσους έφυγαν από τις ομάδες και όσους αποκτήθηκαν στις θέσεις τους, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε κάποιους.

 


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


Ξέχωρα από τις δύο αλλαγές του Ρίον Μπράουν με τον Μπεν Μπέντιλ και το αντίστροφο, το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν υπέστη αλλαγές ακόμη παρότι είναι δεδομένο ότι η αναζήτηση για να συμβεί αυτό συνεχίζεται πιο εντατικά. Εκεί όπου στην πραγματικότητα άλλαξαν εικόνα οι “πράσινοι” ήταν στον πάγκο με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βλέπει την πόρτα της εξόδου μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Προμηθέα και την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα, για να επιστρέψει ο Ρικ Πιτίνο με ενδιάμεσο τον Γιώργο Βόβορα στον ρόλο του υπηρεσιακού προπονητή.

 


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Η αρχή έγινε αρκετά νωρίς μετά την 3η μόλις αγωνιστική του Πρωταθλήματος όταν ο Τζέραλντ Ρόμπινσον πήρε τη θέση του Ρόμπερτ Λόουερι. Στη διάρκεια του μήνα που φεύγει αποχώρησε ο Γιώργος Μπόγρης επιστρέφοντας στην Τενερίφη και τη θέση του πήρε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που έκανε ντεμπούτο το Σάββατο κόντρα στον Άρη. Χθες προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

 

 


ΑΕΚ


Στη διάρκεια του Νοεμβρίου έβαλε στο ρόστερ της τον δύο φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ Μάριο Τσάλμερς αλλά και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς που ήταν ελεύθερος ενώ στον αντίποδα αποδέσμευσε τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Στον μήνα που φεύγει προχώρησε σε μία κίνηση, αποκτώντας τον Τζεράι Γκραντ και αφήνοντας ελεύθερο τον Στέφαν Γιάνκοβιτς.

 


ΗΦΑΙΣΤΟΣ


Η ομάδα της Λήμνου είναι η εξαίρεση του κανόνα των πολλών αλλαγών του πρώτου γύρου αφού έχει μείνει η ίδια με εκείνη που άρχισε τη σεζόν. Με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο δηλαδή στον πάγκο και το ρόστερ που συγκεντρώθηκε στην αρχή της σεζόν για να φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρείται διεκδικήτρια μιας θέσης στην τετράδα του Πρωταθλήματος.

 


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Σε δύο αλλαγές προχώρησαν οι “κυανοκίτρινοι” στην εξέλιξη του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν εκείνη της απόκτησης του Γιανίκ Μορέιρα που πήρε τη θέση του Μάικλ Μόρισον. Ο δεύτερος όμως αποθεραπεύτηκε και πήρε την περασμένη εβδομάδα τη θέση του Μόουζες Κίνγκσλεϊ στο ελληνικό ρόστερ, δεδομένου ότι το Περιστέρι έχει πια επτά ξένους παίκτες. Παράλληλα το Περιστέρι προχώρησε στην αντικατάσταση του Ηλία Ζούρου με τον Νίκο Παπανικολόπουλο, εξέλιξη που είχε αποτελέσει έκπληξη για όλο τον χώρο του μπάσκετ, αφού είχε εξαιρετική πορεία μέχρι εκείνο το σημείο.

 


ΙΩΝΙΚΟΣ

 

Η ομάδα της Νίκαιας έκανε πολλές αλλαγές κυρίως στον πάγκο της. Άρχισε τη σεζόν με τον Στέργιο Κουφό, ακολούθησε ως υπηρεσιακός ο Βαγγέλης Μάγειρας για να αναλάβει ο Νίκος Βετούλας που αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα. Δεν τον διαδέχτηκε όμως ο Γιώργος Καλαφατάκης παρότι είχε ανακοινωθεί οπότε την ομάδα στο ματς με την ΑΕΚ κοουτσάρισε ο Βαγγέλης Μάγειρας που συνεχίζει στον πάγκο.


Ως προς το ρόστερ ο Ιωνικός έκανε πολλές αλλαγές στο τελευταίο 15νθήμερο. Αποχώρησαν οι Μπι Τζέι Στιθ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και αποκτήθηκαν οι Άλαν Μάικλ Αρνέτ, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Τζόρνταν Κάλαχαν και Νίκος Μαραγκίδης.

 


ΗΡΑΚΛΗΣ


Στα απολύτως απαραίτητα περιορίστηκε ο Ηρακλής ως προς τις αλλαγές στον πρώτο γύρο. Από τη στιγμή που ο Λενζέλ Σμιθ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει και κατέληξε στο Ισραήλ, οι “κυανόλευκοι” πόνταραν στα σίγουρα φέρνοντας πίσω στη Θεσσαλονίκη τον Μιλένκο Τέπιτς.

 


ΛΑΥΡΙΟ


Όπως ο Ηρακλής έτσι και το Λαύριο περιορίστηκε σε μία αλλαγή που μπορεί να θεωρηθεί ότι λειτούργησε προς όφελος του. Από την 7η αγωνιστική ο Μαλίκ Ντάιμ πήρε τη θέση του Πασκάλ Τσούκου. Ο πρώτος έχει μέσους όρους 8,3 πόντων, 5 ριμπάουντ και 1,6 κοψιμάτων ενώ ο δεύτερος αποχώρησε έχοντας κατά μέσο όρο 1,7 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 0,2 κοψίματα.

 


ΚΟΛΟΣΣΟΣ

 

Τρεις παίκτες της ομάδας που άρχισε τη σεζόν, αποχώρησαν στην πορεία. Ήταν οι Πάρης Μαραγκός, Αντώνης Σκλήβας και Μάικ Μπρούσεβιτς. Ο Κολοσσός Ρόδου κάλυψε τα κενά του επαναφέροντας στις τάξεις του δύο πρώην παίκτες του, τον Γιώργο Τσαλμπούρη και τον Μάλκολμ Γκρίφιν.

 


ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Μετά τις καθιερωμένες πια για το Ρέθυμνο αλλαγές του καλοκαιριού -ανακοινώθηκαν αλλά δεν έπαιξαν Μπράντον Τέιλορ και Βίτο Μπράουν- οι Κρητικοί έκαναν κάποιες αλλαγές και στην πορεία του πρώτου γύρου. Ο Μάλκολμ Λι πήρε τη θέση του Πρινς Ουίλιαμς, ο Λαμόντ Μάρεϊ τη θέση του Τζάρβις Γκάρετ και ο Τζος Κάρτερ αντικατέστησε τον Μάρεϊ. Παράλληλα προστέθηκε στο ρόστερ ο Αλέξανδρος Σπυριδονίδης.

 

 


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

 

Ο Πανιώνιος δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα των αλλαγών προπονητών. Άρχισε τη σεζόν με τον Γιάννη Λίβανο και τη συνεχίζει με τον Λίνο Γαβριήλ, αφού κοουτσάρισε την ομάδα μία φορά ο Γιώργος Σκαραφίγκας. Ως προς το ρόστερ αποκτήθηκαν στην εξέλιξη του πρώτου γύρου οι Σαμάρντο Σάμιουελς, Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Ταϊρίκ Ντουρέν και Φώτης Μαλέλης ενώ αποχώρησαν οι Φρανσουά Λιούις, Μαρκ Ντόρις, Τζάστιν Μάρτιν και Μοχάμεντ Πάσαλιτς.

 


ΛΑΡΙΣΑ


Ο Τζόνι Μπερχανεμέσκελ που αποτελεί από σήμερα παρελθόν για τη θεσσαλική ομάδα, πήρε τον δρόμο που νωρίτερα ακολούθησαν οι Πέτρος Μιλισσαράτος, Τζάστιν Μπέικερ, Σκότι Ρέινολντς και Μπλέικ Χάμιλτον. Στον αντίποδα η Λάρισα πήρε στην πορεία τους Νταρνέλ Χάρις, Κώστα Τσιρογιάννη, Πάρη Μαραγκό, Άντονι Χίκι και Μπράντον Ρας.


Δεν έλειψε πάντως και η αλλαγή στον πάγκο της ομάδας. Την ομάδα ανέλαβε από την 7η αγωνιστική ο Βαγγέλης Αγγέλου αντικαθιστώντας τον Βασίλη Φραγκιά.

 

 


ΑΡΗΣ


Η αλλαγή προπονητή με τον Σάββα Καμπερίδη να παίρνει το “βάπτισμα του πυρρός” ως πρώτος διαδεχόμενος μάλιστα τον Σούλη Μαρκόπουλο, ήταν η σημαντικότερη στην πορεία του πρώτου γύρου. Ως προς το υλικό τους οι “κιτρινόμαυροι” αποχαιρέτησαν τρεις από τους παίκτες που άρχισαν τη σεζόν, τους Τζόρτζε Γκάγκιτς, Γκάρι Τάλτον και Βαγγέλη Σακελλαρίου. Στον αντίποδα ενισχύθηκαν με τους Τόρλιν Φιτζπάτρικ, Κεν Μπράουν και σήμερα, επισήμως πια, τον Χρυσόστομο Σανδραμάνη.

 


ΠΑΟΚ

 

Η πρώτη αλλαγή ήρθε νωρίς, στη διάρκεια του Οκτωβρίου, με τον Κώστα Φλεβαράκη να βλέπει την πόρτα της εξόδου. Τον διαδέχτηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Στο ρόστερ η μοναδική αλλαγή -ως τώρα, αφού επίκεινται άμεσα διαφοροποιήσεις- ήταν αυτή του Σάνον Σόρτερ που πήρε τη θέση του Αμάνζε Εγκεκέζε.


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ