21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μακραίνει η λίστα των 100άρηδων ξένων

Η μοίρα του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ ήταν προδιαγεγραμμένη όμως η ήττα από τον Παναθηναϊκό συνδυάστηκε με ένα ξεχωριστό επίτευγμα από τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος έφτασε τα 100 παιχνίδια στη Stoiximan.gr Basket League.

 

Πρόκειται για ένα επίτευγμα στο οποίο έχουν φτάσει συνολικά 67 ξένοι παίκτες και ο φόργουορντ του Πανιωνίου είναι ο 5ος από αυτούς που αγωνίζονται στο φετινό Πρωτάθλημα που το καταφέρνει. Σε τριψήφιο αριθμό είχαν φτάσει πριν τη φετινή σεζόν ο Τζέιμς Γκιστ και ο Μο Φαγιέ ενώ φέτος έφτασαν στα 100+ παιχνίδια οι Ματ Λοτζέσκι και Μίλαν Μιλόσεβιτς.

 

Ο Τσούπκοβιτς είναι ο 9ος Σέρβος στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που φτάνει τις 100 συμμετοχές στη Stoiximan.gr Basket League μετά τους: Στέφαν Νάτζφεϊ, Ούρος Ντούβνιακ, Μίλος Τεόντοσιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Σάβο Τζιγκάνοβιτς, Ντράγκαν Τσέρανιτς, Ιβάν Ζορόσκι και Νταμίρ Λάτοβιτς.

 

Πρώτος της λίστας των ξένων παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ο Μάικ Μπατίστ με 301, επίδοση που μοιάζει άπιαστη με τα σημερινά δεδομένα ενώ πρώτος από τους εν ενεργεία είναι ο Τζέιμς Γκιστ με 146 –έπιασε χθες στη 17η θέση της λίστας τον Μίρζα Κούρτοβιτς.

 

Όσο για τον Τσούπκοβιτς; Παίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά και με 4η διαφορετική ομάδα στην Ελλάδα μετά τα Τρίκαλα, τον Άρη και την Κύμη. Είναι ο 17ος ξένος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος που αγωνίζεται σε αυτό με τέσσερις διαφορετικές ομάδες ενώ 12 παίκτες φόρεσαν από πέντε διαφορετικές φανέλες.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ