20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεχίζει με Μαυρόπουλο η Κύμη

Ο ιατρός Ιωάννης Μαυρόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Κύμη και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ανανεώσουν την απόλυτη επιτυχημένη συνεργασία τους, κι εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Basket League, με τους διοικούντες την ευβοιώτικη ΚΑΕ να εκδίδουν και σχετική ανακοίνωση: «Η διοίκηση της Κ.Α.Ε. Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον γιατρό κ. Ιωάννη Μαυρόπουλο. Ο κ. Μαυρόπουλος είναι εξειδικευμένος Φυσίατρος, με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση αθλητικών τραυματισμών. Φέτος θα είναι για δεύτερη χρονιά υπεύθυνος για την διάγνωση και αποκατάσταση των τραυματισμών των παικτών του Γ.Σ. Κύμης.

Στην συνέχεια παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του γιατρού της ομάδας μας: Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μετά το τέλος των σπουδών του, ξεκίνησε την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης κάνοντας αρχικά ορθοπεδική στο 251 ΓΝΑ και στη συνέχεια παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το ίδιο χρονικό διάστημα παρακολούθησε για 2 χρόνια τα σεμινάρια ιατρικού βελονισμού στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού υπό την καθοδήγηση του φυσιάτρου-βελονιστή Μιλτιάδη Καράβη.

Ειδίκευση στη Σουηδία: Συνέχισε την ειδικότητά της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σε δύο από τα καλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Σουηδίας, το Ακαντέμισκα στην Ουψάλα και το Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, ασχολούμενος κατά κύριο λόγο με την αποκατάσταση ασθενών με μυοσκελετικά προβλήματα και χρόνιο πόνο, καθώς και την αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα δίνοντας με επιτυχία αρχικά τις εθνικές εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας στη Σουηδία και στη συνέχεια τις πανευρωπαϊκές εξετάσεις για την ειδικότητα της αποκατάστασης (European Board of Physical Medicine and Rehabilitation).

Εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις: Έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως υπεύθυνος ιατρός σε μεγάλες κλινικές αποκατάστασης στη Σουηδία, έχοντας ως αντικείμενο τη διάγνωση και θεραπεία του χρόνιου πόνου καθώς και την αποκατάσταση ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, εγκεφαλικά επεισόδια και τραυματικές εγκεφαλικές βλάβες. Έχει επίσης παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και εφαρμοσμένα κλινικά φροντιστήρια στη Γαλλία και στη Σουηδία σχετικά με την ανάλυση βάδισης ασθενών με κινητικά προβλήματα καθώς και την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.medicalrehab.gr/».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ