16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κάποτε στην Κύμη, τώρα προετοιμάζεται για Κίνα (pics)

Ένα νέο πρόσωπο, γνώριμό μας από την παρουσία του στη χώρα μας εν έτει 2017, προστέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Αυστραλίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Τζέισον Καντί, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Κύμης στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017 και σε οκτώ αγώνες στην Basket League είχε κατά μέσο όρο 11,4π., 2,1 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,5 κλεψίματα, κλήθηκε να δώσει το παρών στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του εν όψει του μεγάλου φετινού «ραντεβού» (31/08-15/09).

Ο 28άχρονος γκαρντ, που μετά την αποχώρησή του από τους Ευβοιώτες επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό των Μπισμπέιν Μπούλετς, έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Αυστραλίας στο «FIBA Stankovic Continental Champions’ Cup» το 2002, ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών του. Ο πατέρας του, Ρόμπι, έπαιξε με τα «καγκουρό» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 και η μητέρα του, Ντέμπι Λι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984. Τον ίδιο συνοδεύει τρομερή ιστορία, όταν γλίτωσε από θαύμα από τροχαίο ατύχημα που είχε στο Σίδνεϊ.

 

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, στη Ζώνη Ασίας-Ωκεανίας, αγωνίστηκε σε δέκα ματς με τους «μπούμερς» έχοντας κατά μέσο όρο 6,2π., 1,7 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ σε 21.2’.

Η Αυστραλία έχει κληρωθεί στον Η’ Όμιλο, που θα διεξαχθεί στην πόλη Ντογκουάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λιθουανία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θα δώσει δυνατά φιλικά με τον Καναδά και τις ΗΠΑ στο Περθ και τη Μελβούρνη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέι Λεμάνις θα έχει στη διάθεσή του, μεταξύ άλλων τους NBAers Άρον Μπέινς (Φοίνιξ Σανς), Τζόνα Μπόλντεν (Φιλαδέλφεια Σίξερς), Μάθιου Ντελαβεντόβα (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Τζο Ίνγκλις (Γιούτα Τζαζ), Πάτι Μιλς (Σαν Αντόνιο Σπερς), Ντενγκ Άντελ (Κλίβελαντ Καβαλίερς) και Άντριου Μπόγκουτ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), όχι όμως και τον Μπεν Σίμονς, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός. Έχουν κληθεί και οι «Ευρωπαίοι» Ξαβιέ Κουκς (Στρασμπούρ), Τζοκ Λαντέιλ (Ζαλγκίρις Κάουνας), Μπροκ Μότουμ (Βαλένθια), όπως και οι Μιτς Κρικ (Σάουθ Ιστ Μελμπούρν Φοίνιξ), Κάμερον Γκλίντον (Μπρισμπέιν Μπούλετς), Κρις Γκούντινγκ (Μελμπούρν Γιουνάιτεντ), Νίκολας Κέι (Περθ Ουάιλτκας), Μιτς Μακ Κάρον (Μελμπούρν Γιουνάιτεντ), Τοντ Μπλάντσφιλντ (Ιλαουάρα Χοκς) και Νέιθαν Σόμπεϊ (Μπρισμπέιν Μπούλετς).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ