13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κολοσσός και Λαύριο για Γ’ Εθνική!

Στο σταυρόλεξο για πολύ δύσκολους λύτες που θα κληθεί σύντομα να λύσει η ΕΟΚ με τον "χάρτη" των κατηγοριών για την επόμενη περίοδο και κυρίως τα ισχύοντα για αυτήν που διακόπηκε, υπάρχει και μια... ξεχασμένη ιστορία που (μπορεί να) κάνει ακόμα πιο περίπλοκη την ιστορία.


Επειδή οι περισσότεροι, λογικά, έχουν μπερδευτεί, από την Basket League 2018-19 είχαν υποβιβαστεί το Λαύριο και ο Κολοσσός. Στο φετινό πρωτάθλημα που διακόπηκε, ακούγαμε τα ονόματά τους αλλά αυτά ήταν μόνο οι διακριτικοί τίτλοι των ΚΑΕ Χολαργός και Κύμη με τις οποίες είχαν γίνει κάποιου είδους συνεργασίες. Επί της ουσίας αυτοί ήταν, αλλά για να μείνουν στην κατηγορία τέθηκαν τυπικά υπό την εταιρική σκέπη των δύο που τα παράτησαν και αυτοί χρησιμοποιούσαν έδρες, σύμβολα, ονόματα και όλα τα ουσιώδη.


Το Λαύριο και ο Κολοσσός οι... αυθεντικοί λοιπόν, έμειναν έναν χρόνο έξω αφού αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην Α2 και βάσει νόμου, έχουν καθαρίσει από χρέη, έχουν τελειώσει με τις εταιρίες και δικαιούνται πλέον να δηλώσουν συμμετοχή στην Γ' Εθνική!


Το αν θα το κάνουν είναι άγνωστο. Θα έχει και την πλάκα του να παίζουν οι κανονικές ομάδες στην Γ' Εθνική και οι φέρουσες το όνομα δια... προξενιού στην Α1. Αλλά το βασικό είναι η όρεξη και οι στόχοι των διοικήσεων που έχουν απομείνει στα σωματεία πλέον που έχουν ανακτήσει την κυριότητα των αποφάσεων μακριά από μετοχές και ανεξιχνίαστες (ακόμα) συμπράξεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ