17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκαναν… πλάκα τα φαβορί, επικό Πουέρτο Ρίκο, το ντέρμπι στη Ρωσία (vids)

Η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας περιελάμβανε αγώνες για όλα τα γούστα... Τα φαβορί έκαναν επίδειξη δύναμης, το Πουέρτο Ρίκο γύρισε παιχνίδι από το -19 κόντρα στο Ιράν και η Ρωσία έκαμψε την αντίσταση της Νιγηρίας στον πιο αμφίρροπο αγώνα του Σαββάτου (31/8).

Ο πρώτος -χρονικά- αγώνας που άνοιξε και την αυλαία της διοργάνωσης ήταν αυτός για τον τέταρτο όμιλο στην πόλη Φοσάν, ανάμεσα στη Σερβία και την Ανγκόλα. Οι «πλάβι» θα ήταν έκπληξη αν δυσκολεύονταν απέναντι στους Αφρικανούς κι έφτασαν στη νίκη με 105-59 σουτάροντας εξαιρετικά πίσω από τη γραμμή των 6,75μ.. Διαβάστε λεπτομέρειες για τον αγώνα ΕΔΩ.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Ιταλία διέσυρε με τη σειρά της τις Φιλιππίνες με 108-62 σ' έναν αγώνα που επίσης δεν αντέχει σε κριτική, καθώς οι Ιταλοί έκαναν... πλάκα από την αρχή μέχρι το τέλος. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Για τον πρώτο όμιλο που διεξάγεται στο Πεκίνο, η πρεμιέρα της οικοδέσποινας Κίνας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού ήταν αγχωτική στο μεγαλύτερο μέρος της. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Λι Ναν κατάφεραν μέσω της άμυνας ζώνης που εφαρμόστηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, να ξεφύγουν και να φτάσουν στην επικράτηση με 70-55. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Λίγο νωρίτερα, πιθανότατα στο πιο... αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας, η Πολωνία έκανε το καθήκον της κόντρα στη Βενεζουέλα και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 80-69, σε μία αναμέτρηση που θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Για το δεύτερο γκρουπ, στην πόλη Γουχάν, η αυλαία άνοιξε με το ντέρμπι μεταξύ της Ρωσίας και της Νιγηρίας. Η «αρκούδα» φάνηκε ότι ποντάρει στο σύνολό της, καθώς οι πολλές απουσίες δεν της επιτρέπουν να έχει μεγάλα αστέρια στη σύνθεσή της. Οι Νιγηριανοί ανέτρεψαν το σκορ -καθώς κυνηγούσαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα- και προσπέρασαν με 68-60, αλλά ήταν αφελείς και ηττήθηκαν με 82-77. Βήμα πρόκρισης για την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, έτοιμοι για αποκλεισμό οι Αφρικανοί καθώς θα πρέεπι να νικήσουν την Αργεντινή για να ελπίζουν. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

«Περίπατος» για την Αργεντινή απέναντι στη Νότια Κορέα. Το συγκρότημα του Σέρχιο Ερνάντεθ έκανε το καθήκον του. Κανονικά αγωνίστηκε ο Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο Λουίς Σκόλα έγραψε ιστορία καθώς αυτό είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει με την «αλμπισελέστε». Οι Νοτιοαμερικάνοι έπαιξαν όσο έπρεπε και νίκησαν 95-69. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε όμως ο πρώτος αγώνας του τρίτου γκρουπ στην πόλη Γκουανζού. Το Ιράν έμοιαζε να κάνει πάρτι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο, με το τελευταίο να προέρχεται από απογοητευτικές εμφανίσεις στα φιλικά. Το 49-31 όμως ανατράπηκε με αντεπίθεση διαρκείας! Στα 2'30'' πριν το φινάλε οι Ασιάτες ήταν μπροστά με διαφορά 11 πόντων και οι περισσότεροι είχαν πιστέψει ότι κρίθηκε ο αγώνας. Ακολούθησε ένα επικό φινάλε με διαδοχικά μεγάλα σουτ και το πιο νικητήριο από τον Μοχίκα, στα 0,7'' για το φινάλε. Δείτε το φοβερό τέλος του αγώνα ΕΔΩ. Διαβάστε λεπτομέρειες για το παιχνίδι ΕΔΩ.

Τέλος, η Ισπανία ξεκίνησε απογοητευτικά κόντρα στην Τυνησία η οποία ήταν μαχητική για ένα ημίχρονο (42-39), όμως στο δεύτερο έστησε το δικό της πάρτι και «βομβαρδίζοντας» έξω από τη γραμμή του τριπόντου έφτασε στο εμφατικό 101-62. Θετική πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο για το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο που έχει κληρωθεί σε όμιλο που του επιτρέπει να κάνει... προετοιμασία πριν τη δεύτερη φάση. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Δείτε τα videos με τις καλύτερες φάσεις της πρώτης ημέρας των αγώνων παρακάτω:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ