23.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έλληνες, ελεύθεροι και ψηλοί, άρα περιζήτητοι (pic, vids)

Παλιότερα οι ομάδες έδιναν μάχη γι' αυτούς, στρώνοντας τους χαλιά εκατομμυρίων -δραχμών ασφαλώς. Όσο κι αν άλλαξε το μπάσκετ, όσο και οι συνθήκες του απαιτούν γρήγορα πόδια, οι ψηλοί είναι πάντα χρήσιμοι. Οι Έλληνες ψηλοί δε, είναι πάντα περιζήτητοι. Είτε γιατί κάποιοι πραγματικά μπορούν να διαδραματίσουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε γιατί κάποιοι άλλοι μπορούν απλά να απελευθερώσουν μία θέση ξένου για το υπόλοιπο ρόστερ. Το φετινό καλοκαίρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Έλληνας πάνω από τα 2.03-2.05 που είναι ελεύθερος, δεν περνάει απαρατήρητος από κανέναν.

 


Βρίσκονται στην αγορά, έχουν δεχτεί κρούσεις, ενδεχομένως και προτάσεις και την αρχή φαίνεται πως θα κάνει ο Νίκος Χουγκάζ φορώντας τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Στη λίστα αυτοί βρίσκονται παίκτες που τυπικά δεν είναι ελεύθεροι όπως ο Λίνος Χρυσικόπουλος, αλλά με αβέβαιη ακόμη την κατάσταση στην ΑΕΚ μπορεί θεωρητικά να γίνει μέρος του «παιχνιδιού». Ακόμη η λίστα περιλαμβάνει παίκτες που δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ (Μαυροειδής, Βουγιούκας), κάποιους άλλους που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους (Βασιλόπουλος, Μαργαρίτης, Χαριτόπουλος), εκείνους που έχουν διανύσει αρκετά χιλιόμετρα αλλά έχουν κι άλλα μπροστά τους (Μαυροκεφαλίδης, Τσαϊρέλης, Σκορδίλης, Σαρικόπουλος, Σαχπατζίδης). Έχει και εκείνους που έκαναν καλά παιχνίδια στη σεζόν που πέρασε και είναι σε καλή ηλικία (Τσαλμπούρης, Γόντικας) αλλά βέβαια και αυτούς που ανήκουν ξεκάθαρα στην κατηγορία εκείνων που περιγράφει ο τίτλος μας, γιατί ο Καββαδάς, ο Κακλαμανάκης και ο Κουζέλογλου μπορούν να θεωρηθούν περιζήτητοι.

 


Χωρίς να μπλέξουμε σε σενάρια και φήμες γιατί ακούγονται πολλά για αρκετούς από αυτούς ας θυμηθούμε τι έκαναν στη σεζόν που πέρασε στην Basket League...

 

*Η κατάταξη τους έγινε με βάση το ranking τους στο περασμένο Πρωτάθλημα.

 

Θυμηθείτε κάποιες από τις καλές στιγμές μερικών από αυτούς που απασχολούν τις ομάδες της Basket League...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ