24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μαργαρίτης φεύγει ως σύγχρονη «σημαία» του ΠΑΟΚ (pics, vids)

Αν και η είδηση λειτούργησε σαν μία «βόμβα» που ξάφνιασε τους περισσότερους, παρότι είναι σαφές ότι στους κόλπους του κόσμου της ομάδας εκφράζονται ανοιχτά απορίες και ενστάσεις για την απόφαση για «διαζύγιο», είναι δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης άφησε πίσω του βαριά παρακαταθήκη, που παραπέμπει σε άλλες εποχές του μπάσκετ και του ίδιου του ΠΑΟΚ. Τα εννιά χρόνια στα οποία φόρεσε τη φανέλα του, με τη συνέπεια που τον διακρίνει αλλά και την προσωπικότητα που πέρασε στην ομάδα, ήταν στοιχεία που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου του Δικεφάλου και τον κατέστησαν μία σύγχρονη «σημαία» του.

 

 

Η υποστολή έγινε πρόωρα, ίσως και με περίσσιο κυνισμό -ρεαλισμό ανάλογα με το πως θέλει να προσεγγίσει κανείς το θέμα- όμως ακόμη κι έτσι, ο 38χρονος φόργουορντ άφησε πίσω του επιτεύγματα που τον έβαλαν ψηλά στις ιστορικές λίστες του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην ήταν ο παίκτης που έπαιζε για τους αριθμούς, όμως ακόμη κι έτσι έφτασε σε επιδόσεις που τον τοποθέτησαν στις πρώτες θέσεις. Εξ ορισμού οι εννιά συνεχόμενες σεζόν με τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Αν έμενε για τη 10η και έκλεινε την καριέρα του σε αυτόν, όλα θα ήταν καλύτερα αλλά η ζωή και δη ο επαγγελματικός αθλητισμός δεν συμβαδίζουν πάντα με το συναίσθημα.

 

Η στιγμή της υπογραφής του πρώτου συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2012, δίπλα στον Μπάνε Πρέλεβιτς

 

 

 

Ήταν 23 Ιουλίου όταν ο ΠΑΟΚ του έδωσε το πρώτο και το τελευταίο συμβόλαιο. Το 2012 τον απέκτησε και το 2020 ανανέωσε μαζί του για τελευταία φορά. Έτσι μπήκε στη λίστα εκείνων που φόρεσαν τα ασπρόμαυρα για 9+ σεζόν στην οποία ανήκουν ακόμη...

 

 

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αυτά τα εννιά χρόνια μέτρησε 239 αγώνες Πρωταθλήματος, αποχωρώντας ως ο 8ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64), αφού στη διάρκεια της σεζόν ξεπέρασε και τον Μπάνε Πρέλεβιτς (237).

 


Μέσα από αυτούς τους 239 αγώνες Πρωταθλήματος, μέτρησε 1.780 πόντους που τον τοποθετούν στην 11η θέση της ιστορικής λίστας του ΠΑΟΚ, επίσης από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64).

 


Μένοντας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, οι αριθμοί και η κατάταξη του Μαργαρίτη στις ιστορικές λίστες του Δικεφάλου...

 

 

 

Στην πορεία αυτών των εννιά χρόνων, ξεχώρισαν κάποιες επιδόσεις. Ήταν τα ρεκόρ καριέρας του Μαργαρίτη που έκανε ντεμπούτο στην Basket League στις 10 Νοεμβρίου 2001 με τον Ηρακλή (Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας-Ηρακλής 65-90), πέρασε κι από το Περιστέρι αλλά πριν τον ΠΑΟΚ μετρούσε συνολικά 17 αγώνες στην κατηγορία.

 


Τα ρεκόρ καριέρας του είναι...

 

 

Πέραν των αριθμών του στην Basket League, ο Μαργαρίτης μέτρησε με τον ΠΑΟΚ...

 


*90 ευρωπαϊκές εμφανίσεις με 543 πόντους.

 


*15 αγώνες Κυπέλλου με 112 πόντους.

 


*Έτσι αποχωρεί μετρώντας συνολικά 344 εμφανίσεις όλων των διοργανώσεων με 2.435 πόντους.

 

 


Photo Credits: Eurokinisi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ