17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι 22 μέρες που «έφτιαξαν» τον Γόντικα (pic, vids)

Αν η σεζόν τελείωνε για την ΑΕΚ στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, στο τέλος της ο Κωστής Γόντικας θα έβγαινε στην αγορά με τα ίδια εφόδια που είχε και τα προηγούμενα καλοκαίρια. Ένας παίκτης στα 2.04, ένας undersized center, με αθλητικά χαρακτηριστικά, κατάλληλος για ομάδες που μπορούν να χτίσουν ρόστερ με βάθος στους ψηλούς, διαθέτοντας χρήματα για έναν βοηθητικό παίκτη. Στους αγώνες και τις προπονήσεις. 22 μέρες μετά το τέλος των προημιτελικών των πλέι οφ, ο Γόντικας μπορεί να διεκδικήσει μια δουλειά διαφορετική από αυτές που έπαιρνε. Σε κάθε περίπτωση συνέβαλλε σημαντικά στην κατάκτηση της 3ης θέσης από την «Ένωση».

 


Στα 27 του χρόνια, μόλις προχθές έφτασε τα 50 ματς στην Basket League αφού στις προηγούμενες σεζόν περιορίστηκε σε μερικές ολιγόλεπτες συμμετοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την έναρξη των φετινών πλέι οφ ρεκόρ καριέρας του ήταν τα 21 λεπτά παρουσίας, στο παιχνίδι του Ηφαίστου με τον Ολυμπιακό στη σεζόν 2018-19. Πέρυσι με το Περιστέρι δεν ξεπέρασε σε καμία από τις 18 εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα, τα 16:39 (Περιστέρι-Λαύριο).

 


Στο χτίσιμο της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, ο Γόντικας ήταν ο πέμπτος ψηλός πίσω από τους Μορέιρα, Χρυσικόπουλο, Σλότερ, Μαυροειδή και με τον Ματσιούλις να παίζει κατά βάση στο «4», ήταν ουσιαστικά εκτός rotation. Όταν αποκτήθηκε τον Δεκέμβριο ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες, έφυγε και από τα βάθη του πάγκου της «Ένωσης». Μέτρησε 39 όλα κι όλα λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο κι άλλα 13 στο BCL.

 


Στις συνθήκες... κανονικότητας της ΑΕΚ ο Γόντικας ήταν είτε εκτός 12άδας, είτε στα βάθη του πάγκου. Όταν εμφανίστηκαν τα πάσης φύσεως προβλήματα, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ευκαιρίες του, με αποκορύφωμα τα ημιτελικά και τους μικρούς τελικούς των πλέι οφ. Αν και δεν πάτησε παρκέ στα τρία ματς της σειράς με τον ΠΑΟΚ, ο Γόντικας μπήκε στο rotation με την αποχώρηση του Κίνγκσλεϊ Μόουζες και σε κάποια από τα παιχνίδια, εξελίχθηκε ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ. Ήταν αυτός με το καλύτερο ranking στον πρώτο (20) και στον τέταρτο (21) αγώνα της σειράς με τον Προμηθέα. Στον πρώτο «έγραψε» ρεκόρ καριέρας με πόντους (14) και ριμπάουντ (11) ενώ στον τέταρτο έκανε, στατιστικά, το καλύτερο από τα 50 παιχνίδια του στην Basket League (21 ranking).

 

 

 


Η σύγκριση των αριθμών του στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση αφού οι διαφορές μιλούν από μόνες τους...

 

 


Έτσι με το τέλος της σεζόν, ο Κωστής Γόντικας αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Αγγέλου για τις ευκαιρίες που του έδωσε...

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ