13.4 C
Athens
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Σταυρόπουλος: «Θ’ ανοίξουμε την “ψαλίδα” σ’ όλη τη χώρα»

Ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στo EOK Web Radio για το τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ» στο Τσοτύλι.

Αναλυτικά είπε:

Για το τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ»: «Έγινε ένα τουρνουά το οποίο είχε να διεξαχθεί αρκετό καιρό. Στο Τσοτύλι συγκεντρώθηκαν 70 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και τις Ενώσεις και υπήρχαν 7 προπονητές που τα παρακολουθούσαν. Την πρώτη μέρα έγιναν μετρήσεις από ειδικό εργοφυσιολόγο που έχει προσλάβει η Ομοσπονδία, τον Νίκο Παπαβασιλείου, όπου αυτές τις μετρήσεις θα τις δώσουμε στα παιδιά και τις ομάδες στις οποίες ανήκουν και θα παρακολουθούμε το τι κάνουν μέσα στη χρονιά. Πήγε πάρα πολύ καλά το τουρνουά, είχε προπονήσεις, είχε αρκετά παιχνίδια. Είναι καλό για τα παιδιά, γιατί είδαν σε ποιο επίπεδο είναι κάποιοι και σε ποιο πρέπει να φτάσουν. Εμείς τούς διδάξαμε ποιο είναι το επίπεδο που θα θέλαμε εμείς σαν ελληνικό μπάσκετ να παίξουν. Βάλαμε την καθοδήγηση απ’ την αρχή. Τα παιδιά πήραν πολλές πληροφορίες, ήταν σημαντικό ότι τους μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης για τις δικές του μπασκετικές εμπειρίες και τη ζωή του».

Για τις εντυπώσεις τους απ’ το τουρνουά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι αρκετά καλό το επίπεδο. Υπάρχει η «μαγιά», υπάρχουν παιδιά που έχουν προοπτική. Στο χέρι τους είναι να δουλέψουν και στο δικό μας χέρι να τούς δώσουμε μια κατεύθυνση. Εμείς δε θα κλείσουμε την «ψαλίδα», δε σημαίνει ότι αυτά τα 70 είναι τα καλύτερα σε όλη τη χώρα. Επειδή αυτές οι ηλικίες είναι πολύ μικρές και κάποιοι βιολογικά αναπτύσσονται πιο γρήγορα ή πιο αργά, θ’ ανοίξουμε την «ψαλίδα», θα δούμε κι άλλα παιδιά. Έχουμε στο μυαλό μας να σχεδιάσουμε πιθανότατα άλλο ένα τέτοιο τουρνουά, να συμμετάσχουν κι άλλα παιδιά, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά και να έχουμε μια πλήρη εικόνα και πλήρη χαρτογράφηση αυτής της ηλικίας και ύστερα να δούμε ποιοι εξελίσσονται, ποιοι έχουν προοπτική, ποιοι μπορεί ν’ αποτελέσουν πρότζεκτ για την Εθνική και εν τέλει να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν έρθει. Αυτή είναι η δική μας ενασχόληση, καθοδήγηση και μέριμνα. Είναι σημαντικό ότι τα ονόματα των ομάδων, στις οποίες χωρίστηκαν τα παιδιά, είχαν σχέση με έννοιες όπως «Μαχητικότητα», «Πειθαρχία», «Πίστη», κάτι που έγινε για πρώτη φορά. Προτρέψαμε, μάλιστα, τα παιδιά να ψάξουν στο διαδίκτυο για τις έννοιες αυτές και να μάς τις αναλύσουν, όπως και το τι σημαίνει να τις ακολουθεί κάποιος τόσο στο παιχνίδι, όσο και στη ζωή του».

Για το αν θα δουν κι άλλα παιδιά: «Για ‘μας ήταν κανόνας απ’ την αρχή, ότι όλες οι Ενώσεις θα πρέπει να στείλουν παιδιά, γιατί εμείς δε χωρίζουμε την Ελλάδα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σ’ όλες τις Ενώσεις να δουν ότι τούς παρακολουθούμε, να δουν ότι οι περιφερειακοί προπονητές είναι εκεί και αξιολογούν τα παιδιά. Οπότε για ‘μας ήταν μείζων θέμα να πάρουμε παιδιά απ’ όλες τις Ενώσεις, να πάμε στο Τσοτύλι κι εκεί να βρεθούν μεταξύ τους, να γίνουν φίλοι και να παίξουν το παιχνίδι που αγαπούν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ