19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό του Λιόλιου και ο Σταυρόπουλος

Ακόμα μία προσθήκη ανακοινώθηκε στην ομάδα «Δώσε Πάσα» και την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λιόλιου για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, με μακρά πορεία στο χώρο, είναι ακόμα ένας άνθρωπος του μπάσκετ που συντάσσεται στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου για την προεδρία της ΕΟΚ. Γνωστός και ως «Μάτζικ», ο πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής και νυν τεχνικός διευθυντής στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι επίσης επίκουρος καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

«Αγαπητοί φίλοι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην καλαθοσφαίριση και την επαφή που είχα με τον κ. Λιόλιο εν όψει των εκλογών της ΕΟΚ θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι μαζί του στην προσπάθεια "αναδημιουργίας" της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Οι λόγοι που με έκαναν να πάρω την απόφαση είναι ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, έχει την τεχνογνωσία, έχει στρατηγικό σχεδιασμό και είναι διψασμένος να τον υλοποιήσει», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, στη γραπτή δήλωσή του: «Το όραμά του με βρίσκει σύμφωνο για την επόμενη ημέρα στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση. Είμαι έτοιμος να δώσω τις εμπειρίες μου, αλλά και την επιστημονική μου γνώση σε τομείς που θα χρειαστεί με σκοπό τη βελτιστοποίηση αλλά και μεγιστοποίηση των πλάνων του. Νίκος "Magic" Σταυρόπουλος, επίκουρος καθηγητής, ΑΠΘ. Προπονητική Καλαθοσφαίρισης».

Ο «Μάτζικ» του ελληνικού μπάσκετ ξεκίνησε την καριέρα του το 1975 στο Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, ενώ στη συνέχεια καταξιώθηκε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ (1983-1992). Από το 1979 μέχρι και το 1988 ήταν διεθνής και βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1993 στην ομάδα του Ηρακλή. Έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που πέτυχε σουτ τριών πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα δίπλα στον «γκουρού» Μπόμπι Νάιτ στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και στη συνέχεια διατέλεσε συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική Ανδρών (1997-1998). Ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Εθνική Εφήβων (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2000, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2002), στη Νέων Ανδρών (χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003) και στη Μεσογειακή Ομάδα (ασημένιο μετάλλιο στην Τυνησία το 2001), ενώ εργάστηκε ακόμα στην Ολύμπια Λάρισας και στον ΠΑΟΚ, στον οποίο επέστρεψε το καλοκαίρι του 2009, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ