17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σκέφτονται Κοκόσκοφ οι Σανς

Οι Σανς αναζητούν και πάλι τον ιδανικό προπονητή, που μπορεί να τους οδηγήσει σε «μονοπάτι» επιτυχιών στη Δύση του ΝΒΑ, με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ιγκόρ Κοκόσκοφ να φιγουράρει ως ένας από τους βασικούς υποψήφιους.

Δεν είναι μυστικό, ότι πριν από λίγους μήνες ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, με την τρομερή του Σλοβενία να κατακτά το Ευρωμπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σέρβος τεχνικός... πλήγωσε την ίδια του την πατρίδα για τον τελικό και η πρώην γιουγκοσλαβική χώρα κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο, με κορυφαία θέση την τέταρτη το 2009 στην Πολωνία, όταν η δική μας Εθνική την είχε κερδίσει στο μικρό τελικό.

Ο Κοκόσκοφ, βρίσκεται μονίμως στο ΝΒΑ τα τελευταία 18 χρόνια σε συλλογικό επίπεδο και δεν αποκλείεται, μετά και την τεράστια επιτυχία που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο, να βρει θέση ως πρώτος προπονητής σε μία ομάδα. Αυτή είναι πιθανώς οι Φοίνιξ Σανς, οι οποίοι μοιάζουν αυτή την περίοδο να σκέφτονται την περίπτωσή του.

Αυτή ήταν η αποκάλυψη των New York Times, με τον Σέρβο να «τρέχει» σε μία κούρσα με ακόμη δύο προπονητές. Ο πρώτος, είναι ο ήδη υπάρχων πρώτος προπονητής Τζέι Τραϊάνο, που αντικατέστησε στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου τον Ερλ Ουότσον, αλλά η διοίκηση φαίνεται πως θα τον προκρίνει ως βοηθό του επόμενου κόουτς. Ο άλλος, είναι ο Τζέι Ράιτ, που βρίσκεται εδώ και 17 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Βιλανόβα, το οποίο βρίσκεται ακόμη στη διεκδίκηση του τίτλου του NCAA στη March Madness, έχοντας σηκώσει την κούπα το 2016.

Ο ίδιος έχει ακουστεί πολλές φορές για τον πάγκο των «Ηλίων», αλλά και πάλι μπορεί να μην επιλεγεί, με τον Κοκόσκοφ να παίρνει τη θέση. Η διοίκηση, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει πως από τον Απρίλιο κιόλας θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να εξετάσει κάθε πιθανή περίπτωση. Ο Κοκόσκοφ έχει υπάρξει και στο παρελθόν στους Σανς, ως βοηθός, έχοντας τον ίδιο ρόλο τα τελευταία τρία χρόνια στους Φοίνιξ Σανς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ