21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τελικοί: Όλοι είδαν Γιάννη!

Το Μιλγουόκι πανηγυρίσει το δικό του πρωτάθλημα και τον δικό του (και δικό μας) ήρωα στο πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά το ΝΒΑ και το ESPN έχουν έναν διαφορετικό λόγο να πανηγυρίζουν. Η τηλεθέαση των τελικών ανέβηκε κατακόρυφα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι "κασσάνδρες" έλεγαν πως με δύο ομάδες που δεν είναι μεγάλα ονόματα, η τηλεθέαση θα πάρει την κατηφόρα. Φαίνεται πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του βοήθησαν να κρατήσουν τον κόσμο μπροστά στην τηλεόραση με το πάντα θελκτικό στόρι του outsider και της Σταχτοπούτας.

Έτσι η παγκόσμια τηλεθέαση μέσω του NBA League Pass ανέβηκε 19% σε σχέση με πέρυσι και 26% σε σχέση με το 2019. Μέσο όρο 9.91 εκατομμύρια φίλαθλοι είδαν τη σειρά των έξι αγώνων μέσω του ABC, ένα ποσοστό 32% μεγαλύτερο από την αντίστοιχα σειρά του 2020 ανάμεσα σε Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο έκτος τελικός, στον οποίο οι Μπακς νίκησαν τους Σανς 105-98 και κατέκτησε τον πρώτο τους τίτλο μετά από πενήντα χρόνια... φαγούρας, είχε μέσο όρο 15.52 εκατομμύρια τηλεθεατές, ποσοστό 50% μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο αγώνα του 2020. Στο peak του το παιχνίδι έφτασε τους 16.54 εκατομμύρια τηλεθεατές, παρά το ότι υπήρχε παράλληλη μετάδοση NFL.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ