18.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης δεν έχει ανάγκη μόνο τον Μίντλετον και τον Χόλιντεϊ (vids)

Οι Μπακς έχουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το πρωτάθλημα και το Basketa.gr εξηγεί το λόγο που πρέπει κι άλλοι παίκτες να «κουβαλήσουν» φορτίο στο Game 6 με τους Σανς, ώστε να δούμε τον Γιάννη να φορά το δαχτυλίδι.

Η ιστορία είναι έτοιμη να γραφτεί. Το παιδί από τα Σεπόλια με την κινηματογραφική ζωή του, σε λίγες ώρες διεκδικεί το πρώτο πρωτάθλημά του, στη μεγαλύτερη και πιο εμπορική λίγκα παγκοσμίως, ολοκληρώνοντας έτσι έστω ένα κομμάτι του μοναδικού του ταξιδιού. Οι συνοδοιπόροι του, όπως σωστά προέβλεπαν οι περισσότεροι, είναι οι ιδανικοί και οι Μπακς μόνο τυχαία δε βρίσκονται σε απόσταση μίας νίκης από το δαχτυλίδι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι μόνο ένας ηγέτης, αλλά κι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης, με συναθλητές που ταιριάζουν εξαιρετικά στον τρόπο παιχνιδιού και τον χαρακτήρα του ως αρχηγικού στελέχους των «Ελαφιών». Μπορεί κανείς από αυτούς να μην είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ, αλλά όπως αναφέραμε σε προηγούμενη περίπτωση, είναι αυτοί που χρειάζονται για να τον βοηθήσουν να πάει μέχρι το τέλος της ευθείας, που απέμεινε.

Η παραμονή του Κρις Μίντλετον και η μεταγραφή του Τζρου Χόλιντεϊ ήταν καθοριστικές, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Γιάννης, και στο Game 5 των τελικών η τριάδα έκανε απίστευτα πράγματα, αποδρώντας από το Φοίνιξ κι έχοντας τώρα τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους. Αυτοί, όμως, δεν είναι οι μόνοι και το Basketa.gr εξηγεί γιατί και άλλων παικτών οι ρόλοι μπορεί απόψε (21/7, 4:00) μπορεί να είναι καθοριστικοί, αφού οι Σανς θα δώσουν το «βάρος», όπως είναι λογικό, στην τριάδα.

Big-3 και ώρα αποδείξεων

Οι Μπακς έκαναν το μισό δρόμο. Πήγαν στην έρημο της Αριζόνα, τη διέβησαν με επιτυχία και, τώρα, που έχουν γυρίσει με το λάφυρο του «μπρέικ», έχουν ουσιαστικά μία τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» τον τίτλο στο σπίτι τους. Αυτό οφείλεται σε τεράστιο βαθμό, φυσικά, στην απόδοση των τριών «αστέρων» τους, που θύμισαν ομάδες με Big-3 πραγματικών σούπερ σταρ.

Δε θέλουμε να γίνουμε υποτιμητικοί προς τον Μίντλετον και τον Χόλιντεϊ, αλλά το βεληνεκές τους, μαζί με του Γιάννη, δεν είναι όπως, για παράδειγμα, των Big-3 του Μαϊάμι. Στο τέλος της ημέρας, όμως, σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτά που έκαναν οι τρεις τους στο Game 5 είναι φοβερά.

Είχαν, αρχικά, έναν εκ των τριών να είναι συνεπής εξαρχής, με τον Χόλιντεϊ να δίνει επιθετικές ανάσες, ώστε να μην «καταρρεύσουν» οι Μπακς. Αυτό έδωσε χρόνο στον κακό αρχικά Μίντλετον και τον μέτριο Γιάννη να αρχίσουν να εμφανίσουν ένα καλύτερο πρόσωπο, με συνέπεια να καταγραφούν 27 πόντοι με 13 ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ για τον πρώτο, 29 πόντοι, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ για το δεύτερο, ενώ ο Έλληνας «άσος» σημείωσε 32 πόντους με εννέα ριμπάουντ και έξι ασίστ. Χώρια τις όποιες κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως το τεράστιο τρίποντο του Μίντλετον στην πίεση των Σανς και το κλέψιμο του Χόλιντεϊ στον Ντέβιν Μπούκερ για το κάρφωμα του Γιάννη.

Οι τρεις τους έχουν να αποδείξουν ορισμένα ακόμη πράγματα, καθώς η πίεση είναι στο πλευρό τους και οι «Ήλιοι» θα κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να τους «χαλάσουν» το μυαλό, μιας και πρώτη φορά βρίσκονται απέναντι σε τέτοια συνθήκη. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, χρειάζονται οι εναλλακτικές.

Τζεφ και Μπρουκ... ξεσηκωθείτε

Αναφορικά με τους παίκτες, που οφείλουν να βοηθήσουν την τριάδα για να έρθει η πολυπόθητη νίκη και το «Bucks in 6», θα ξεκινήσουμε με αυτούς, που δεν έχουν το ρόλο, που ίσως θα μπορούσαν. Ο Τζεφ Τιγκ και ο Μπρουκ Λόπες είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ τους χρειάζεται, ώστε να δώσει διαφορετική διάσταση στο παιχνίδιτ της ομάδας του.

Ο Τιγκ έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Χόλιντεϊ και Μίντλετον, όπως και πολύ πιο «χτυπητές» αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα. Αν, όμως, μπορούσαν οι συμπαίκτες του να τον προστατέψουν κι εκείνος άρχιζε να... θυμάται πως είναι ένας αξιόλογος πλέι μέικερ, τότε μπορεί να δώσει για ορισμένα λεπτά κάποιες ανάσες, που χρειάζονται απέναντι στην τεράστια πίεση που θα νιώθουν οι έτεροι δύο γκαρντ. Η μέχρι τώρα συμμετοχή του είναι πολύ «φτωχή» και το Game 6 είναι η ευκαιρία να δικαιολογήσει την παρουσία του με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Ο Λόπες, από την πλευρά του, έχει να μας επιδείξει παρουσίες που, τελικά μάλλον βαδίζουν στη μετριότητα, σε σύγκριση με τις δυνατότητές του. Τα «σκαμπανεβάσματα» είναι πολλά και το Μιλγουόκι χρειάζεται ένα διαφορετικό σέντερ στη θέση του, αλλά για την ώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτόν που έχει, πάλι ποντάροντας σε όποιες επιθετικές αρετές έχει. Τις χρειάζεται, ώστε να μπορεί να μετριάσει όσους πόντους χάνει από τις ανασταλτικές του αδυναμίες, αν και έχουν υπάρξει «αναλαμπές» του Λόπες σε ορισμένες περιπτώσεις και σε αυτό τον τομέα, όσο βρίσκεται στους Μπακς. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να μιλάμε με την ελπίδα μιας «αναλαμπής», αλλά με βάση τα στοιχεία που μπορεί απτά να προσφέρει, η παρουσία του στην εκτέλεση είναι απαραίτητη, ώστε να μη «σπρώξει» την ομάδα του στο «ναυάγιο», με τελευταίο εκείνο στο ξεκίνημα του Game 5, άσχετα αν μετά σώθηκε.

Εσείς σκοράρετε κι εσύ... δείρε

Άλλοι τρεις παίκτες είναι εκείνοι, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε το rotation των Μπακς να περιοριστεί σε οκτώ στο σύνολο, μιας και ο Μπουντενχόλζερ ήδη το έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο και πιο κάτω. Οι τρεις αυτοί παίκτες έχουν ήδη προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη σειρά αυτή και τις προηγούμενες, με τα «Ελάφια» να χρειάζονται άλλη μια καλή τους παράσταση, ώστε να μην πέσει όλο το «βάρος» στους τρεις «αστέρες».

Ο Πατ Κόνατον και ο Μπόμπι Πόρτις, για παράδειγμα, έχουν σκοράρει σε αρκετά κρίσιμες στιγμές. Ο πρώτος, ειδικά, το έχει κάνει με τεράστια επιτυχία, τόσο στη σειρά με τους Σανς όσο και στην προηγούμενη με τους Νετς. Δίνει τις «ενέσεις» τη στιγμή που χρειάζονται και αρκούν, κάτι που κάνει και ο δεύτερος με όσες «αναλαμπές» έχει επίσης στην άμυνα. Σε κάθε περίπτωση, αν το Μιλγουόκι χρειάζεται από αυτούς 20 πόντους και παραπάνω, σκοράροντας 23 μαζί στο Φοίνιξ, πρέπει να τους πάρει.

Αυτό που πρέπει να πάρει, επίσης, είναι αυτό που κάνει ο Πι Τζέι Τάκερ. Το... ένιωσε στο πετσί του ο Ντουράντ και το νιώθει κάθε παίκτης των Σανς, που έχει την ατυχία να τον βρει μπροστά του. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι σε σύγκριση με τη σειρά με τους Νετς, οι «Ήλιοι» έχουν καλύτερα επιθετικά ματσαρίσματα εναντίον του, αλλά εσχάτως έχει τον τρόπο του και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το γεγονός, ότι στις δύο τελευταίες νίκες έχει μόνο τρεις πόντους, μένοντας μάλιστα στο «μηδέν» σε 29 λεπτά στο Game 4. Φανταστείτε, δηλαδή, τι άλλο έκανε για να μένει 29 λεπτά στο παρκέ...

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι στοιχεία που χρειάζονται οι Μπακς, ώστε να αντέξουν για 48 λεπτά ακόμη. Οι παίκτες αυτοί, βέβαια, πρέπει κυρίως να ευθυγραμμιστούν με τους ηγέτες τους σε ένα πράγμα. Ότι είναι ώρα να γραφτεί ιστορία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ