17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οικογενειακή υπόθεση! (pics & vids)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κάνει πλέον... παρέα στον Γιάννη στο Μιλγουόκι, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση που υπάρχει στο ΝΒΑ, σχετικά με αδέρφια που βρίσκονται ταυτόχρονα στο... μαγικό κόσμο, είτε σαν αντίπαλοι, είτε σαν συμπαίκτες!

Στην… σκιά τους!

ΣΤΕΦ / ΣΕΘ ΚΑΡΙ

Δύο αδέρφια που αγωνίζονται για αρκετά χρόνια αντίπαλοι στα παρκέ του NBA είναι οι Στεφ και Σεθ Κάρι. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος, ηγέτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, έχει αναδειχτεί τρεις φορές πρωταθλητής και έχει πάρει σπίτι του το βραβείο του MVP το 2015. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σουτέρ στην ιστορία του αθλήματος και κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων σε μία σεζόν. Ο μικρός του αδερφός έχει επίσης το γονίδιο που τους, έδωσε ο πατέρας τους, Ντελ, που μεσουράνησε την δεκαετία του 80’ και είναι ένας επίσης εξαιρετικός σουτέρ, ο οποίος βγάζει το… παντεσπάνι του στους Ντάλας Μάβερικς πλάι στον Λούκα Ντόντσιτς. Έχουν βρεθεί αντίπαλοι τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά ποτέ συμπαίκτες.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ / ΤΖΕΡΑΛΝΤ ΟΥΙΛΚΙΝΣ

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς το 1999 σε ηλικία 39 ετών, είδε τον αδερφό του να υπογράφει στους Μάτζικ και να γίνεται συμπαίκτης του έστω και για μία χρονιά, λίγο πριν κλείσουν και οι δύο την καριέρα τους. Ο Τζέραλντ, φυσικά, έμεινε για πάντα στην… σκιά του αδερφού του, που έγινε μέλος του Hall Of Fame.

ΤΕΙΛΟΡ / ΜΠΛΕΙΚ ΓΚΡΙΦΙΝ

Ο Μπλέικ Γκρίφιν υπήρξε το next best thing του ΝΒΑ, ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει αυτό που όλοι περίμεναν στους Κλίπερς. Με την φανέλα των Πίστονς, το Νο 1 του ντραφτ του 2009, συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, την ίδια χρονιά που μπήκε στο NBA ο Μπλέικ, μπήκε και ο Τέιλορ, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο 48 από τους Σανς. Εκεί αγωνίστηκε για μόλις μία χρονιά, αφού αποδείχτηκε πως δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο.

ΓΚΟΡΑΝ / ΖΟΡΑΝ ΝΤΡΑΓΚΙΤΣ

Οι δύο Σλοβένοι αγωνίστηκαν μαζί στο Φοίνιξ  και στο Μαιάμι, φορώντας τις φανέλες των Σανς και των Χιτ. Ο Γκόραν αποτελεί ακόμα ηγετικό στέλεχος των Χιτ, έχοντας πάρει ενδιάμεσα το βραβείο MVP στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, ενώ ο Ζόραν επέστρεψε στην Ευρώπη, καθώς δεν έφτασε στα αναμενόμενα επίπεδα.

Οι πρωταθλητές!

ΠΑΟΥ / ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ

Τα αδέλφια Γκασόλ, τα ζήσαμε σαν ένα τρομερό δίδυμο στην Εθνική Ισπανίας και την Μπαρτσελόνα. Ο Πάου Γκασόλ έκανε νωρίς το βήμα για το NBA και από το 2001 τον θαυμάζουμε να διαπρέπει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής, έχοντας παίξει δίπλα σε Κόμπι Μπράιαντ και πλέον στον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Μαρκ πρωταγωνιστεί στους Γκρίζλις τα τελευταία 10 χρόνια και ως γνωστόν, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πολλές φορές. Πέρυσι κατάφερε και αυτός να στεφθεί πρωταθλητής με τους Ράπτορς.

Οι δίδυμοι!

ΜΑΡΚΟΥΣ / ΜΑΡΚΙΕΦ ΜΟΡΙΣ

Οι δίδυμοι Μαρκίφ και Μάρκους Μόρις, υπήρξαν συμπαίκτες στους Σανς από το 2013 έως και το 2015. Αμφότεροι δεν έγιναν ποτέ σταρ στις ομάδες του, κανείς τους δεν ξεχώρισε, αλλά παραμένουν ακόμακαι σήμερα πολύτιμα εργαλεία σε Πίστονς και Νικς αντίστοιχα.

ΡΟΜΠΙΝ /ΜΠΡΟΥΚ ΛΟΠΕΖ

Ακόμα δύο δίδυμα αδέλφια που αγωνίζονται στο ΝΒΑ είναι οι Ρόμπιν και Μπρουκ Λόπεζ. Οι δυο τους βρίσκονται στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ελπίζουν να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι… παγκόσμιοι!

ΟΥΙΛΙ / ΧΟΥΑΝ ΕΡΝΑΝΓΚΟΜΕΘ

Ένα ακόμα δίδυμο Ισπανών αδερφών είναι οι Ουίλι και Χουάν Ερνανγκόμεθ, με τον πρώτο να αγωνίζεται με την φανέλα των Χόρνετς και να είναι εκείνος που ξεχωρίζει, ενώ ο μικρότερος είναι συμπαίκτης  του Νίκολα Γιόκιτς στους Νάγκετς. Μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους Φούριας Ρόχας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

ΜΕΙΣΟΝ / ΜΑΙΛΣ ΠΛΑΜΛΙ

Τα αδέλφια Πλάμλι έχουν κι εκείνα βρεθεί παράλληλα στο ΝΒΑ. Ο Μέισον είναι εκείνος που ξεχώρισε, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με την team USA και πλέον αγωνίζεται στους Νάγκετς, ενώ ο Μάιλς παρέμεινε σαν εφεδρεία σε όσες ομάδες αγωνίστηκε.

Οι… άσημοι!

ΤΖΡΟΥ / ΤΖΑΣΤΙΝ ΧΟΛΙΝΤΕΪ

Οι Τζάστιν και Τζρου Χόλιντεϊ, είναι ακόμα δύο επιτυχημένα αδέλφια που αγωνίζονται στην αμερικανική λίγκα. Ο Τζρου από το 2013 ανήκει και αγωνίζεται στους Πέλικανς, όντας ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας, ενώ ο Τζάστιν αγωνίζεται στην Ιντιάνα για λογαριασμό των Πέισερς.

ΑΑΡΟΝ / ΝΤΡΟΥ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

Ο Άαρον Γκόρντον συνεχίζει να αποτελεί το πιο… hot όνομα των Ορλάντο Μάτζικ, όντας πλέον στην 5η του χρονιά στο ΝΒΑ. Ωστόσο αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι στην πρώτη του χρονιά, το 2014, συνυπήρξε με τον αδερφό του Ντρου, ο οποίος αγωνίστηκε για 9 παιχνίδια στη Φιλαδέλφεια.

https://www.youtube.com/watch?v=GyerGOmo1Lg&feature=emb_title

ΠΟΛ / ΕΛΑΪΑ ΜΙΛΣΑΠ

Ο Πολ Μίλσαπ υπήρξε για χρόνια franchise player για τους Ατλάντα Χοκς, ενώ πλέον αγωνίζεται στους Νάγκετς. Κατάφερε να φτάσει στην Εθνική, αλλά και σε πολύ υψηλά συμβόλαια μέσα σε μία καριέρα που είχε ανοδική πορεία. Ο αδερφός του Ελάια δεν είναι γνωστός, ωστόσο αγωνίστηκε στο NBA το 2015, με τη φανέλα των Τζαζ.

Η 3ΑΔΑ!

ΚΟΝΤΙ, ΛΟΥΚ ΚΑΙ ΤΑΙΛΕΡ ΖΕΛΕΡ

Υπάρχει και μία οικογένεια που… έδωσε τρία αδέρφια στο ΝΒΑ. Ο Κόντι Ζέλερ αγωνίζεται στους Χόρνετς από την πρώτη ημέρα που μπήκε στο… μαγικό κόσμο, ενώ ο Τάιλερ αγωνίζεται στο Μέμφις. Ο Λουκ έπαιξε μόλις μία χρονιά σ τους Σανς την σεζόν 2012/13.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ