20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τελευταία στιγμή ο Γιάννης, έτοιμος να ηγηθεί ξανά ο Μίντλετον

Η αγωνία είναι και πάλι παρούσα για τους Μπακς, σχετικά με την ετοιμότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το Game 5 με τους Χιτ, τη στιγμή που ο Κρις Μίντλετον μοιάζει πανέτοιμος, αν ο Έλληνας σούπερ σταρ δεν αγωνιστεί.

Οι Μιλγουόκι Μπακς κέρδισαν το δικαίωμα να ελπίζουν στο θαύμα, μετά την νίκη τους στο Game 4 των ημιτελικών Ανατολής με τους Μαϊάμι Χιτ, χωρίς μάλιστα να έχουν στη διάθεσή τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα. Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε τραυματιστεί τη στιγμή που «οργίαζε» με 19 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής, αλλά οι λύσεις βρέθηκαν με τον Κρις Μίντλετον να σταματά στους 36 πόντους, με οκτώ ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ώστε τα «Ελάφια» να μειώσουν τη σειρά σε 3-1.

Κάπως έτσι, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όρους του τένις, «έσβησαν» το πρώτο match point της ομάδας της Φλόριντα κι ελπίζουν, όσο δεν είναι εκτός νυμφώνος. Το ζήτημα, όμως, είναι το τι συμβαίνει με την κατάσταση του ηγέτη τους, με το 5ο παιχνίδι να πλησιάζει (9/9, 1:30). Ο πόνος στον αστράγαλο υπάρχει ακόμη, όπως και στο 4ο ματς, αλλά στο Μιλγουόκι ελπίζουν στην επάνοδό του.

«Έκανε προπόνηση σε ορισμένα αμυντικά κομμάτια και ορισμένα επιθετικά, αλλά περισσότερο στατικά στο μισό γήπεδο», είπε ο Μάικ Μπουντενχόλζερ μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας του πριν από το νέο ματς «ζωής και θανάτου». Με λίγα λόγια, ο Γιάννης το παλεύει και πάλι, αλλά είναι ζήτημα... τελευταίας στιγμής να κριθεί το αν μπορεί να παίξει, όσο κι αν εκείνος το θέλει.

Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα παραδέχθηκε, από την πλευρά του, ότι «δεν πρόκειται να προσφέρουν ένα απλοϊκό παιχνίδι. Είναι απελπισμένοι και θα παίξουν με αυτό το σκεπτικό». Αυτό είναι μια πραγματικότητα, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Μπακς οφείλουν να γυρίσουν στο σύνολο από ένα 3-0 στην πλάτη τους. Για τον πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Ουόριορς, πάντως, οι παίκτες του Σπόλστρα κάνουν τα πλάνα τους, συμπεριλαμβάνοντας και τον MVP, καθώς μπορεί όντως την τελευταία ώρα να αποφασιστεί να αγωνιστεί κανονικά.

Η ετοιμότητα του Μίντλετον

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Κρις Μίντλετον ετοιμάζεται κανονικά, για να ηγηθεί σε περίπτωση που ο «Αντέτο» δεν τα καταφέρει στον αγώνα δρόμου, που κάνει. Ο ίδιος πέτυχε ορισμένα μεγάλα σουτ στο τελευταίο ματς κι έχει την αυτοπεποίθηση με το μέρος του, με τους συμπαίκτες του να τον εμπιστεύονται απόλυτα.

«Βρίσκεται σε άνθηση κι έχει βγει μπροστά σε μια δύσκολη στιγμή, όχι μόνο στην επίθεση. Είναι ο πιο δυναμικός Κρις που έχω δει», τόνισε σε τελευταίες του δηλώσεις ο Ουέσλι Μάθιους. Από την πλευρά του, ο «Ίγκι» κλήθηκε να σχολιάσει και τον Μίντλετον, λέγοντας ως αντίπαλος πως «είναι εξαιρετικός στο να σκοράρει. Δεν είναι γρήγορος εν γένει, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να αλλάξει ρυθμό από το αργό στο γρήγορο και αντίστροφα. Έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, σκοράρει πολύ καλά από μακριά και μέση απόσταση. Αυτό το τελευταίο είναι εξαιρετικά σημαντικό στα playoffs.

Ο Μπουντενχόλζερ, σε κάθε περίπτωση, προετοιμάζει για κάθε σενάριο την ομάδα του. Κι αυτό, γιατί αν τελικά ο Γιάννης δεν τα καταφέρει, πρέπει να βρει τρόπο να διεκδικήσει πάλι την επιβίωσή της. Και με τη μείωση σε 3-2, ίσως η πίεση περάσει τελικά στην άλλη πλευρά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ