22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τουρνουά «Ακρόπολις»: Δυνατό τεστ με Σερβία (vids)

Τη Σερβία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας Ανδρών την τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Οι «Πλάβι», που είναι και οι κάτοχοι του τίτλου από το 2019, αποτελούν τον πιο δυνατό από τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Προολυμπιακό Τουρνουά της Βικτώριας. Μετά το τέλος του ματς και αφού δοκιμάσει και πάλι πρόσωπα και σχήματα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, αναμένεται να «κόψει» τα πρώτα ονόματα από την αποστολή που θα ταξιδέψει στον Καναδά για να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δεν θα ανακοινώσει, όμως, την τελική δωδεκάδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης, που παραμένει εκτός για προληπτικούς λόγους λόγω των ενοχλήσεων που τον ταλαιπωρούν στη γάμπα, και φυσικά οι τραυματίες Γιώργος Πρίντεζης και Ιωάννης Παπαπέτρου δεν υπολογίζονται από τον Αμερικανό προπονητή. Το ίδιο ισχύει και για το Νικ Καλάθη, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί την Κυριακή (20/06) στην Αθήνα, ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της «γαλανόλευκης» μέχρι την Παρασκευή (25/06), οπότε και θα αναχωρήσει για τον Καναδά. Το πρώτο παιχνίδι για το Προολυμπιακό Τουρνουά είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της 30ής Ιουνίου, κόντρα στους οικοδεσπότες Καναδούς. Οριστικά εκτός μένουν και οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, μετά την πρόκριση των Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς της Ανατολής στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ.

Οι παίκτες που υπολογίζει ο Ρικ Πιτίνο για το παιχνίδι με τη Σερβία είναι οι εξής: Νίκος Ρογκαβόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Καββαδάς, Κώστας Σλούκας, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιάννης Αθηναίου, Βασίλης Μουράτος, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Λεωνίδας Κασελάκης και Ντίνος Μήτογλου.

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας (20/06):
17.00 Πουέρτο Ρίκο-Μεξικό
20.00 Ελλάδα-Σερβία
-Αμφότεροι οι αγώνες θα προβληθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Το έως τώρα αποτελέσματα:

Παρασκευή 18/06
Πουέρτο Ρίκο-Σερβία 68-80
Ελλάδα-Μεξικό 101-98

https://www.youtube.com/watch?v=-Fw-XnuIPqI

https://www.youtube.com/watch?v=jZA-r6HNsXg

Σάββατο 19/06
Σερβία-Μεξικό 104-67
Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο 77-69

https://www.youtube.com/watch?v=4h1jZV8atQY

https://www.youtube.com/watch?v=ctGgukY8cTI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ