21.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο 77-69: Με… γκάζι και σούπερ Αντετοκούνμπο! (vids)

Η Εθνική Ανδρών συνάντησε αρκετά προβλήματα, κυρίως επιθετικά, από του Πουέρτο Ρίκο, αλλά στο τέλος έτρεξε και επέβαλε την τάξη με 77-69, σε ένα ακόμη κερδισμένο τεστ στο τουρνουά Ακρόπολις μετά το πρώτο αποτέλεσμα με το Μεξικό, δείχνοντας ικανή να κοντράρει τη Σερβία και αφήνοντας ένα θετικό μήνυμα με την απόδοση στο φινάλε, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να εντυπωσιάζει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά και για τις δύο πλευρές, με την Εθνική να είναι άστοχη και χωρίς καθαρό μυαλό, με το +12 υπέρ του Πουέρτο Ρίκο να μην εξηγείται τόσο από τη δική του ανωτερότητα όσο από τη δική μας παντελή απουσία ρυθμού (4-16 στο 8'). Αφού η αρχική πεντάδα δεν είχε ιδιαίτερα αποτελέσματα, ο Πιτίνο άλλαξε τα πάντα και οι Κασελάκης-Αντετοκούνμπο πάλεψαν για να φέρουν περισσότερη αξιοπιστία, με τον Αθηναίου να δίνει οργανωτικά όσες ανάσες χρειαζόταν ο μέτριος Σλούκας, για να μειώσουμε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (14-18).

Η κατάσταση δεν ήταν ιδιαίτερα διαφορετική και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου. Η νευρικότητα ήταν σαφής και ασφαλώς ευνοούσε τους παίκτες του Αρόγιο, που έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω στον Σλούκα και κατείχαν το προβάδισμα για αρκετή ώρα ακόμη, βλέποντας τον Κλαβέλ να εκμεταλλεύεται τις επαφές και να ευστοχεί από τα 4.5 μέτρα (25-29 στο 18'). Αίφνης, όμως, η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Κώστα Αντετοκούνμπο, που έβαλε «στοπ» στη μία πλευρά και πρόσφερε, σε συνεργασία με τον Σλούκα, θέαμα στην άλλη, κάτι που άλλαξε ελαφρώς την εικόνα και άφησε μια καλύτερη υπόσχεση για το δεύτερο ημίχρονο (32-31).

Ο Μήτογλου σκόραρε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για το 35-31 και η ομάδα φαινόταν να ρολάρει, αλλά το Πουέρτο Ρίκο απάντησε με ένα σερί 0-6, δείχνοντας αυτή την φορά να βρίσκουν πράγματι επιθετικό ρυθμό, για να επιβάλουν ένα δικό τους +5 (37-42 στο 24'). Ήταν η σειρά, όμως, των παικτών του Πιτίνο να αντιδράσουν με δικό τους 8-0, με τον Αντετοκούνμπο να κάνει... τα πάντα και να συμφέρει, χωρίς πάντως αυτή η αντεπίθεση να διαρκέσει ιδιαίτερα, καθώς επιθετικά συνέχεια δεν υπήρξε και ο γνωστός μας Κλαβέλ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους (47-50).

Το ματς είχε μετατραπεί, πια, σε μια δυνατή «μάχη» και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα, με την Εθνική να βρίσκει επιτέλους λύση από μακριά με τον Αθηναίου σε ένα σερί 5-0 που ανέτρεψε το 49-53 από τα χέρια του Κλαβέλ. Η στόχευση αμέσως μετά, όμως, πήγε στη ρακέτα, με τον Καββαδά να κερδίζει «μάχες» και τον Μήτογλου επίσης να βάζει «ασπίδα» το σώμα του, καρφώνοντας στην άλλη πλευρά για το 62-58 και αναγκάζοντας τον Αρόγιο σε τάιμ άουτ στο 36ο λεπτό. Η ομάδα επιτέλους έτρεξε και η διαφορά άνοιξε, με την ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών να διαμορφώνει το τελικό.

Δεκάλεπτα: 14-18, 32-31, 47-50, 77-69

ΕΧΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι ο παίκτης, που ανέδειξε σήμερα ο Πιτίνο, με τον πρωταθλητή με τους Λέικερς να εντυπωσιάζει, έχοντας 14 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμα μπλοκ, σε μια επιβλητική και σταθερή παρουσία σε άμυνα και επίθεση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εθνική είχε δύο παραπάνω κατοχές (10-11 επιθετικά ριμπάουντ και 15-18 λάθη), με ένα ελαφρώς καλύτερο ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς (44.1%-36.4%) σε ένα αρκετά νευρικό ματς, με αμφότερα τα στοιχεία να μετρούν.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ