14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα – Μεξικό 101-98: Εθνική… υψηλών ταχυτήτων (vids)

Εντυπωσιακή νίκη με 101-98 πέτυχε η Εθνική Ελλάδος απέναντι στο Μεξικό στην 1η αγωνιστική του τουρνουά «Ακρόπολις». Η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα, φανερώνοντας παράλληλα ένα δείγμα του τι θέλει να κάνει ο Ρικ Πιτίνο. Το Μεξικό ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στην άμυνα, τα οποία οφείλονται εν μέρει και στις αρκετές απουσίες. 

Οι δύο ομάδες έδειξαν από νωρίς διάθεση να... σκοράρουν, με την Εθνική μας να έχει αρκετές λύσεις και το Μεξικό να απαντά με μακρινά σουτ του Μέντες, σε μια διαρκή εναλλαγή στο «τιμόνι». Μετά το 17-13 από καλάθι του Κατσίβελη, ο Ρέινα ήταν εκείνος που απάντησε για τους φιλοξενούμενους ωθώντας τους σε ένα σερί 0-6, για να βάλει... τάξη ο Σλούκας κι ένα επιμέρους 9-1 να μας δώσει το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-20).

Οι Μεξικανοί, πάντως, δεν τα παρατούσαν και έδειχναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, με τον Αμίγκο να οδηγεί τον αγώνα και πάλι σε ισορροπία (31-31 στο 15'). Η Εθνική, πέρα από τις οργανωτικές ικανότητες του Σλούκα, εμπιστεύτηκε και τα ύψη των Μήτογλου-Παπαγιάννη, ώστε να έχει και πάλι τα ηνία, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διαφορά εννέα πόντων (50-41) και δείχνοντας μέχρι το ημίχρονο ποιος είναι το αφεντικό (52-44).

Μετά από ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου για το 55-44, το Μεξικό... μας έπιασε στον ύπνο με τον Αμίγκο ξανά να ηγείται σε ένα σερί 0-7 για το 55-51. Με τις γνωστές λύσεις, που «επιστρατεύτηκαν» και νωρίτερα, η Εθνική επιχείρησε να σταματήσει αυτή την αντεπίθεση και βλέποντας τη ρακέτα της να «βροντοφωνάζει» την παρουσία της μέχρι και με τον Καββαδά, πήρε πάλι απόσταση (69-60 στο 27'). Οι παίκτες του Κιντέρο, όμως, δεν άφηναν το παιχνίδι να ξεφύγει και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου του άφηνε να πιστεύουν (74-68).

Με τους Εστράδα και Αμίγκο προσπάθησαν να μετατρέψουν το ματς σε ντέρμπι (76-73 στο 32'), αλλά οι ψηλοί και ο Σλούκας είχαν και πάλι τη λύση, με τον υψηλό μας ρυθμό να είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πλησιάζει πάλι τη διψήφια διαφορά (89-80 στο 36'). Για ακόμη μια φορά, όμως, το Μεξικό έδειξε πόσο αξιόμαχο είναι, παλεύοντας και μειώνοντας με μεγάλα σουτ και φτάνοντας ξανά κοντά στην ανατροπή. Ο Σλούκας, ωστόσο, ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, αν και η δεύτερη χαμένη στο 101-98 θα μπορούσε να στοιχίσει, αν δεν κατάφερναν να βγάλουν οι φιλοξενούμενοι επίθεση.

Δεκάλεπτα: 26-20, 52-44, 74-68, 101-98

ΤΗΝ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ: Η διαφορά ποιότητας του Κώστα Σλούκα με... τους υπόλοιπους ήταν κάτι παραπάνω από ορατή. Το πήρε πάνω του, είχε 24 πόντους με έξι ασίστ και οδήγησε την Επίσημη Αγαπημένη στην πρώτη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με το παιχνίδι να είναι κλειστό στη διαφορά, οι τρεις παραπάνω κατοχές μας (8-4 επιθετικά ριμπάουντ και 13-12 λάθη) έκαναν τη διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ