23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πληγωμένος εγωισμός – ενέργεια = Πράσινο πρωτάθλημα

Ο εγωισμός στον αθλητισμό (και όχι μόνο) όταν χειριστεί σωστά από τον ενδιαφερόμενο είναι μεγάλο πράγμα και μπορεί να μετακινήσει ακόμα και…βουνά.


Αυτός ήταν ουσιαστικά που έδωσε με τέτοιο επιβλητικό τρόπο το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, καθώς οι παίκτες του έπαιζαν για την πάρτη τους (κυρίως) αλλά και τον προπονητή τους.

Η ανάρτηση του Νίκ Καλάθη στο instagram αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα («Δεν σας ακούω τώρα» έγραψε, ποζάροντας μαζί με Φελντέιν και Τζέιμς) είναι χαρακτηριστική και μπορεί κάποιοι να μην το πιστεύουν αλλά απευθύνεται και σε πολλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν…οργιάσει στο εθνικό μας σπορ (απαξιωτικά σχόλια και υψηλή κριτική).
Μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε παίκτες και Τσάβι Πασκουάλ (του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο στο πρωτάθλημα γιατί κράτησε ενωμένη την ομάδα και την παρουσίασε εξαιρετικά βελτιωμένη στους τελικούς) έμειναν μόνοι τους αλλά πείσμωσαν να αποδείξουν ότι δεν είναι άχρηστοι.

Και σε αυτό έγιναν όλοι μια γροθιά έστω για τα παιχνίδια, τόσο οι παίκτες που δεν μπήκαν στο πούλμαν, όσο και αυτοί που μπήκαν.

Πληγωμένο εγωισμό είχε και ο Ολυμπιακός, από τον τρόπο που έχασε στο ΟΑΚΑ, στον 4ο τελικό, από τον χαμένο τελικό με την Φενέρμπαχτσε και γενικά ήθελε να κλείσει θριαμβευτικά μια χρονιά που είχε εξελιχθεί σε ιδανική, αλλά κατέληξε σε ξεκάθαρη αποτυχία.


Η διαφορά του εγωισμού των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σε σχέση με αυτή των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ;όλη σε μια απλή λέξη, αλλά τόσο σπουδαία.


«Ενέργεια».

Οι μεν ήταν άδειοι, όχι μόνο στους τελικούς του πρωταθλήματος αλλά και στης Ευρωλίγκας, λες και μετά τους τρεις ουσιαστικά τελικούς (ματς χωρίς αύριο δηλαδή) τα δύο τελευταία παιχνίδια με Εφές και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ δηλαδή, είχαν ξεμείνει από βενζίνη και το πιο κοντινό βενζινάδικο ήταν πολύ μακριά…

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός επικράτησε στους δύο τελικούς στο ΣΕΦ, αφ ενός με την ικανότητά του να κερδίζει τέτοια ματς που πάνε στην κόψη του ξυραφιού και αφετέρου (ίσως και περισσότερο) επειδή ο Παναθηναϊκός φοβήθηκε ή δεν ήξερε τον τρόπο να νικήσει.

Όμως ο 4ος τελικός στο ΟΑΚΑ, ξεκαθάρισε τα πράγματα, γιατί η τόσο άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών και του Πασκουάλ, που πήγαν πλέον αποφασισμένοι στο 5ο παιχνίδι και φάνηκε πάρα πολύ γρήγορα.


Στα εννέα παιχνίδια εφέτος όπου βρέθηκαν αντίπαλοι οι δύο αιώνιοι, ο Ολυμπιακός υπερτέρησε με 5 νίκες έναντι 4 του Παναθηναϊκού με μια όμως σοβαρή διαφορά.

Εκεί που κρινόταν τίτλος, ο Παναθηναϊκός είχε 3/3 νίκες, δηλαδή των 75% των νικών του εφέτος επί του Ολυμπιακού ήταν σε παιχνίδια χωρίς αύριο.
Ημιτελικός κυπέλλου, 4ος και 5ος τελικός πρωταθλήματος, καθώς σε οποιοδήποτε από αυτά τα τρία παιχνίδια αν έχανε ο Παναθηναϊκός έχανε τον τίτλο. Απεναντίας έκανε το 3/3 και πήρε το ντάμπλ, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός ούτε στην κυριαρχία του την τελευταία διετία στο πρωτάθλημα.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ