19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Τζέρεμι Λιν ξέσπασε μετά από ρατσιστικό σχόλιο (pic)

Σε μια εξομολόγηση γεμάτη παράπονο μέσα από τα βάθυ της καρδιάς του προέβη ο Τζέρεμι Λιν μετά από ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε σχετικά με την ασιατική καταγωγή, αφού κάποιος θέλοντας να τον προσβάλει τον αποκάλεσε «κορωνοϊό». 

Αναλυτικά το μήνυμα του άλλοτε πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Τορόντο Ράπτορς και νυν παίκτη της θυγατρικής ομάδας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

«Κάτι αλλάζει σε αυτήν τη γενιά Ασιατών Αμερικανών. Έχουμε κουραστεί να μας λένε ότι δεν βιώνουμε ρατσισμό, έχουμε κουραστεί να μας λένε να κρατήσουμε τα κεφάλια μας χαμηλά και να μη δημιουργούμε πρόβλημα. Έχουμε κουραστεί να μας ρωτάνε από που πραγματικά είμαστε, να μας κοροϊδεύουν εξαιτίας των σχιστών ματιών μας, να μας αποκαλούν τοξικούς ή να μας λένε ότι είμαστε κληρονομικά άσχημοι. Είμαστε κουρασμένοι από τα στερεότυπα στο Χόλιγουντ που επηρεάζουν τον ψυχισμό μας και περιορίζουν το ποιοι είμαστε. Είμαστε κουρασμένοι να είμαστε αόρατοι ή να μας μπερδεύουν με έναν συνάδελφό μας ή να μας λένε ότι τα προβλήματά μας δεν είναι πραγματικά. 

Θέλω καλύτερο μέλλον ειδικά για όλους αυτούς που εργάστηκαν τόσο σκληρά και θυσίασαν τόσα πολλά για να κάνουμε εμείς τη ζωή μας. Θέλω το καλύτερο για την ανιψιά μου και τον ανιψιό μου και τα μελλοντικά μου παιδιά.  Θέλω το καλύτερο για τη νέα γενιά Ασιατών Αμερικανών αθλητών.

Το να είσαι Ασιάτης Αμερικανός δεν σημαίνει ότι δεν βιώνουμε τη φτώχεια και τον ρατσισμό.

Το ότι είμαι 9 χρόνια βετεράνος του ΝΒΑ δεν με προστατεύει από το να με αποκαλεί κάποιος "κορωνοϊό" στο γήπεδο.

Το ότι είμαι άνθρωπος με πίστη δεν σημαίνει ότι δεν παλεύω για δικαιοσύνη, για τον εαυτό μου και για τους άλλους.

Εδώ είμαστε πάλι, να μοιραζόμαστε όλα όσα νιώθουμε. Ακούει κανείς;»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ