16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κερ: «Όλοι είμαστε δέρμα και αίμα» (vid)

Ο Στιβ Κερ απέδειξε για πολλοστή φορά, ότι εκτός από σπουδαίος προπονητής είναι και σπουδαίος άνθρωπος, στεκόμενος στο πλευρό του Τζέρεμι Λιν, μετά την εξομόλησή του για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο περιθώριο ενός αγώνα της G-League (για την οποία το ΝΒΑ θα ανοίξει έρευνα). 

Ο τεχνικός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ανέφερε σχετικά με το εν λόγω περιστατικό: «Μόλις είδα το post του Λιν και είναι πολύ δυνατό. Τον συγχαίρω για αυτά που είπε και συμφωνώ απόλυτα μαζί του στο θέμα του ρατσισμού που υπάρχει προς την ασιατική αμερικανική κοινότητα. Είναι γελοίο. Και προφανώς έχει γεννηθεί από πολλους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Προέδρου μας (σσ. Ντόναλντ Τραμπ), αφού αφορά τον κορωνοϊό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα.

Είναι σοκαριστικό. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό, όπως και τον ρατσισμό γενικά. Εννοώ ότι είμαστε όλοι δέρμα και αίμα. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Όπως μου είχε πει κάποτε και ο Γκρεγκ Πόποβιτς, είμαστε όλοι ατυχήματα της γέννησης.

Γεννηθήκαμε και είμαστε όπως είμαστε χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό. Μπορούμε να ελέγξουμε όμως το πώς θα συμπεριφερθούμε στον κόσμο και είναι σοκαριστικό για εμένα ότι συμπεριφερόμαστε άσχημα στον κόσμο με βάση το χρώμα του δέρματος. Σίγουρα επικροτώ ότι θα γίνει έρευνα για το θέμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ