22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο θρύλος της βασίλισσας (vids + pics)

Μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας μόλις δύο είναι οι ομάδες που δεν έχουν γευτεί ακόμα την πικρή γεύση της ήττας. Ο Ολυμπιακός, που κατατρόπωσε στο ΣΕΦ την αήττητη μέχρι πρότινος Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, και η Ρεάλ, που με οδηγό τον απίθανο Λούκα Ντόντσιτς έκανε περίπατο στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Το πρώτο μισό της 4ης αγωνιστικής περιελάμβανε τέσσερις αγώνες.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στην τρίτη περίοδο και εν τέλει έφτασε σε μια πολύ πειστική νίκη επί της Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (92-75), με την οποία διατηρεί το αήττητό του στη διοργάνωση, παρόλο που ο Βασίλης Σπανούλης εξακολουθεί να απουσιάζει. "Καθαρίζουν" όμως οι ψηλοί και δη οι Μιλουτίνοφ (17π.) και Πρίντεζης (15π.), που σήκωσαν και πάλι την ομάδα στις πλάτες τους. Οι Σβεντ (23π.) και Ρόμπινσον (19π. 11ρ.) ήταν εξαιρετικοί για την Κίμκι, αλλά δεν είχαν συμπαραστάτες.

Στο Βελιγράδι ο Τέιλορ Ρότσεστι ηγήθηκε της αντεπίθεσης που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας και τον οδήγησε στη νίκη επί της Μακάμπι με 87-84, που του επιτρέπει να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του. Ο Αμερικανός σκόραρε 22 πόντους και μαζί με τον εξαιρετικό Φελντέιν (19π., 8ασ.) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών. Η Μακάμπι είχε σε μεγάλη μέρα τον ΝτεΣόν Τόμας (28π.), αλλά δεν ήταν αρκετός.

Στο Κάουνας ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε πάλι τα... δικά του και οδήγησε τη Ρεάλ σε άνετη νίκη επί της Ζαλγκίρις (87-66). Το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ τελείωσε με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ και κατόπιν τούτου η Ρεάλ δεν θα μπορούσε παρά να παραμείνει αήττητη μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Ο Κέβιν Πάνγκος (20π., 5ασ.) έκανε ό,τι μπορούσε για τη Ζαλγκίρις.

Στο Μιλάνο η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 15 πόντων, αλλά στο τέλος η Αρμάνι ήταν αυτή που χαμογέλασε. Νίκησε με 78-74, παρόλο που έλειπε ο Γκάουντλοκ, διότι ο Τζόρνταν Θίοντορ έπαιξε και γι' αυτόν (19π., 7ασ.), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Καλνιέτις (14π). Από την Μπαρτσελόνα ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο σκόραρε μετά από καιρό διψήφιο αριθμό πόντων (13), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ