22.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Ντίλερ Μιλουτίνοφ στο καρέ του Ολυμπιακού (pics)

Παίζοντας κατά διαστήματα ελκυστικό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 92-75 της Χίμκι και έκανε το 4/4 στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας. Εκπληκτικός ο Μιλουτίνοφ (17π.), τον… χαβά του ο Πρίντεζης (15π.).

Το σχήμα με τους τρεις φόργουορντ επέλεξε για μια ακόμη φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκινώντας τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Πρίντεζη, μαζί με τους Ρόμπερτς και Μιλουτίνοφ.

Ο υπαρχηγός μαζί με τον Σέρβο σέντερ έβρισκαν χώρους και υπερέχοντας των αντιπάλων τους οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο 10-5 του 5’.  Την ώρα που οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να ξεφύγουν, ο Σβεντ μετρούσε 3/4 τρίποντα και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 22-20. 

Ωστόσο υπήρχε θέμα στο μαρκάρισμα του Ρόμπινσον, που χτυπούσε στην ταχύτητα τους ΜακΛιν και Μιλουτίνοφ παίρνοντας φάουλ και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (27-30). Ο Τόμπσον έδωσε πνοή, η κυκλοφορία βελτιώθηκε, ο Ολυμπιακός προσπέρασε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 49-40.

Τζένκινς και Ρόμπινσον συνεργάζονταν ιδανικά στις αρχές του δεύτερου μέρους, όμως οι Πειραιώτες μεθοδικά έφτασαν στο +10 με μπροστάρη τον εκπληκτικό Μιλουτίνοφ. Η άμυνα έδινε τον ρυθμό, ο Σέρβος βρισκόταν παντού και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στους 19 πόντους (74-55).

Η προσφορά όσων έμπαιναν στο παρκέ ήταν καθοριστική, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να παίρνει κάτι από όλους. Είτε σε πόντους, είτε σε ριμπάουντ, είτε σε ενέργεια. Σε αντίθεση με την Χίμκι που ήταν εγκλωβισμένη στις επιλογές των Σβεντ, Ρόμπινσον και Άντερσον. Η διαφορά παρέμεινε ψηλά (83-65 στο 36’) και ο Ολυμπιακός σφράγισε το καρέ με το τρίποντο του Τολιόπουλου..

Ο "ερυθρόλευκος" πύργος: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε ένα ρεσιτάλ, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, αποδεικνύοντας την κατακόρυφη βελτίωση στο παιχνίδι του. 17 πόντοι (8/8 σουτ, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία τάπα σε 21'18''.

Με την γλώσσα των αριθμών: Το 62.8% στα δίποντα (27/43) έπαιξε σημαντικό ρόλο για έναν Ολυμπιακό που "καθάρισε" το ματς ίσως ευκολότερα απ' όσο θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. Αρνητικό το 6/17 τρίποντα, χωρίς όμως να επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ