21.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με Ρότσεστι ο Αστέρας λύγισε τη Μακάμπι

Ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα, με το 87-84 επί της Μακάμπι που έχασε δεύτερο ματς στη σειρά. Με τον Τέιλορ Ρότσεστι αδιαμφισβήτητο ηγέτη, οι Σέρβοι έκαναν μεγάλη αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν ότι μέσα στην "πύρινη" έδρα τους δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν.

Η Μακάμπι γνώριζε το αθλητικό της πλεονέκτημα και μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να το εκμεταλλευτεί. Εβαλε τους Σέρβους στο ρυθμό της και έτσι απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, με τους Μπόλντεν και Τόμας να την οδηγούν στο σκορ. Στο δεκάλεπτο οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 24-19, ο Αστέρας αντέδρασε όταν ανέβηκε ο Ρότσεστι σε οργάνωση και σκορ και πλησίασε σε 36-37 στο 16', όμως, η λήξη του ημιχρόνου βρήκε και πάλι τη Μακάμπι σε ρόλο αφεντικού με το υπέρ της 49-39 να δίνει την εικόνα του αγώνα.

Ο Αστέρας δεν είναι ομάδα που παραδίδεται και το έδειξα έμπρακτα στην τρίτη περίοδο. Με άμυνα που... δάγκωνε και τους Φελντέιν και Ρότσεστι να δίνουν τον επιθετικό ρυθμό, έκανε σερί 18-7 μέχρι το 27' όταν και προηγήθηκε με 57-56, έχοντας πλέον στο άρδο των επιθετικών πρωταγωνιστών και τον Μπιέλιτσα. 

Η λήξη της περιόδου βρήκε τους Σέρβους μπροστά με 62-61, η Μακάμπι με την αναγέννηση του Τόμας που είχε σιωπήσει για λίγα λεπτά προσπέρασε με 72-68 στο 33'30'', όμως, ο Αστέρας το είχε πιστέψει πλέον, ο Ρότσεστι περισσότερο απ' όλους και με δικές του προσωπικές ενέργειες οι Σέρβοι έφτασαν στη μεγάλη νίκη, αφού ο Ντεσόν Τόμας έχασε και την προσπάθεια τριών πόντων που θα "έκλεβε" το ματς για λογαριασμό της Μακάμπι.

ΗΓΕΤΗΣ: Εκανε τα πάντα ο Τέιλορ Ρότσεστι γα τον Αστέρα. Δεν ήταν μόνο οι 22 πόντοι και οι 5 ασίστ, αλλά κυρίως ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν καθοριστικοί, στα κρίσιμα σημεία και με δύσκολες προσπάθειες.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς με υψηλό τέμπο και σκορ και με τόσο μεγάλη ένταση και... ακροβασία στο σκορ, το να τελειώνει μια ομάδα με μόλις 6 λάθη δείχνει καθαρό μυαλό. Ο Αστέρας το είχε και το νίκησε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ