17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελική τετράδα στη μάχη των μεταλλίων (pic+vids)

Σλοβενία, ΗΠΑ, Γαλλία και Αυστραλία ξεπέρασαν τα εμπόδια τους στην φάση των "8" και τώρα έχουν μπροστά τους τα ημιτελικά που θα κρίνουν τις ομάδες που θα ανέβουν στο βάθρο! Σε αυτή τη φάση οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία (5/8, 07:15), ενώ η Γαλλία θα έρθει αντιμέτωπη με την Σλοβενία (5/8, 14:00).

Ας δούμε αναλυτικότερα, τι συνέβη σήμερα στην προημιτελική φάση: 

ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ 94-70

Η Σλοβενία ήταν εκείνη που πήρε πρώτη, χρονικά, το εισιτήριο για την τετράδα, μετά την ευρεία επικράτησή της επί της Γερμανίας (94-70), έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τον Λούκα Ντόντσιτς, που άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (20 πόντοι, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ)! Στα ημιτελικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Γαλλία για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.


ΙΣΠΑΝΙΑ-ΗΠΑ 81-95

Νίκη-πρόκριση για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ (95-81) στον τελευταίο χορό του μεγάλου Πάου Γκασόλ και του αδελφού του Μαρκ, με την εθνική Ισπανίας! Οι Αμερικανοί κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ισπανών παρά την τρομακτική εμφάνιση του Ρίκι Ρούμπιο με 38 πόντους! Στους "4" οι ΗΠΑ θα διεκδικήσουν κόντρα στην Αυστραλία ένα εισιτήριο για τον τελικό.

 

ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 75-84

Με την τριάδα Γκομπέρ (22 πόντους, 9 ριμπάουντ), Φουρνιέ (21 πόντους, 4 ασίστ), Μπατούμ (15 πόντους) να "ζωγραφίζει" μέσα στο παρκέ οι Γάλλοι κατάφεραν να επικρατήσουν της Ιταλίας και να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τους "4". Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Σλοβενία, σε μία μεγάλη μάχη για το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού. 

 

embed_glomex id="2"]

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 97-59

Η Αυστραλία με μία εκπληκτική εμφάνιση άφησε εκτός τετράδας τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και βάζει πλώρη για μετάλλιο! Σε μία αναμέτρηση με μεγάλες συγκινήσεις, καθώς ο μύθος της εθνικής Αργεντινής Λουίς Σκόλα αγωνίστηκε στο τελευταίο του ματς με το εθνόσημο, η Αυστραλία πήρε την πρόκριση, ενώ ο Σκόλα το χειροκρότημα! Επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά, οι ΗΠΑ με τη δίψα για μετάλλιο να αποτελεί κοινή επιθυμία και για τους δύο!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ