20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σλοβενία – Γερμανία 94-70: Ντόντσιτς λαμπρός την οδηγεί σε μετάλλιο (pics+vid)

Η Σλοβενία διέλυσε τη Γερμανία με 94-70 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Το συγκρότημα του Αλεκσάντερ Σέκουλιτς περιμένει πλέον να μάθει την αντίπαλό του στην τετράδα, η οποία θα προκύψει από τον αγώνα της Ιταλίας με τη Γαλλία (3/8, 11.20).

Με τέτοιον Λούκα Ντόντσιτς και τις βοήθειες που πήρε από τους συμπαίκτες του, οι Γερμανοί δεν είχαν την παραμικρή ελπίδα. Παρ' όλα αυτά άντεξε για ένα ημίχρονο πριν τελικά καταρρεύσει και διασυρθεί.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έδειξαν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους και προηγήθηκαν 25-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν και μάλιστα πέρασαν μπροστά 34-33 με κρεσέντο του Μάοντο Λο στη δεύτερη περίοδο. Το ημίχρονο έκλεισε με 44-37 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης όμως και τα πάντα έμοιαζαν να τα έχουν υπό έλεγχο.

Από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα η Σλοβενία κυριάρχησε απόλυτα και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου της Σαϊτάμα έγραφε 66-54.

Οι παίκτες του Χένρικ Ρεντλ δεν είχαν κουράγιο να παλέψουν για να αλλάξουν τη μοίρα τους και όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο μεγάλωνε η διαφορά. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Σλοβένους να θριαμβεύουν με 94-70 και να βρίσκονται στη ζώνη των μεταλλίων, στην παρθενική τους συμμετοχή σε Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο «ΜΑΓΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΕΡΓΑΤΕΣ»: Ο Λούκα Ντόντσιτς για ακόμα μία φορά έκανε τα πάντα στο παρκέ. Σε περίπου 33 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 20 πόντους, μοίρασε 11 ασίστ και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Απείχε δηλαδή μόλις δύο από το triple double. Απίθανη εμφάνιση κι από τον Ζόραν Ντράγκιτς ο οποίος σκόραρε 27 πόντους με 5/7 τρίποντα και 6/6 δίποντα! Σταθερή αξία ο Μάικ Τόμπεϊ με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από το γερμανικό «ναυάγιο» δεν διασώθηκε κανείς, με τον Μπόνγκα να προσπαθεί σταματώντας στους 9 πόντους και τα 7 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Καλύτεροι σε όλους τους τομείς οι Σλοβένοι δεν συνάντησαν σοβαρή αντίσταση από τους αντιπάλους τους. Σούταραν καλύτερα σε βολές, δίποντα και τρίποντα, ενώ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 40-28. Με αυτήν την «υπεροπλία» δεν θα μπορούσαν να μην τσεκάρουν το εισιτήριό τους για την τετράδα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ