21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ισπανία-ΗΠΑ 81-95: Επίδειξη δύναμης και πρόβα χρυσού (pic, vids)

Η Ισπανία έδειξε ικανή να πετάξει τις ΗΠΑ έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα προημιτελικά. Το έδειξε όμως μόνο για 17 αγωνιστικά λεπτά, διάστημα στο οποίο κυριάρχησε και προηγήθηκε με 11 πόντους. Όταν όμως οι Αμερικανοί σοβαρεύτηκαν, έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα και παράτησαν το παιχνίδι με τα τρίποντα, έγιναν το αφεντικό, έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη με 95-81.

 

 

Με τον Ρίκι Ρούμπιο να μπαίνει «ζεστός» -είχε 13 πόντους στο ημίχρονο- και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, η Ισπανία έδειξε στους Αμερικανούς ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση γι’ αυτούς ο προημιτελικός. Ήταν προετοιμασμένοι άλλωστε γι’ αυτό αφού ο Πάου Γκασόλ τους είχε προειδοποιήσει. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 11 έπειτα από 17 λεπτά δράσης (40-29) κάνοντας δύσκολη τη ζωή των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς πρωτίστως με την άμυνα τους. Οι ΗΠΑ όμως κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να ισοφαρίσουν με το τέλος του ημιχρόνου στο 43-43, παρότι είχαν 4/17 τρίποντα.

 

 

 

Οι Αμερικανοί μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με κεκτημένη ταχύτητα από το τέλος του πρώτου, μετατρέποντας το -11 στο +14 (49-63 στο 25’) με συνολικό σερί 34-9. Όσοι περίμεναν ισπανική, «λευκή πετσέτα» διαψεύστηκαν. Οι «φούριας ρόχας» εκμεταλλευόμενοι και την κούραση που έδειξαν οι ΗΠΑ, μάζεψαν τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου (63-69).

 

 

Στα μέσα της τέταρτης περιόδου οι ΗΠΑ είχαν τη μέγιστη διαφορά στα χέρια τους (81-66). Η Ισπανία δεν είχε ούτε τον τρόπο, ούτε τις δυνάμεις για να επιστρέψει στο παιχνίδι και συμβιβάστηκε με τον αποκλεισμό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ρούμπιο.

 


Το πρόσωπο: Ήταν στην πλευρά των ηττημένων αλλά ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα. Ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε, ίσως, το παιχνίδι της ζωής του αφού σημείωσε 38 πόντους με 8/8 βολές και 13/20 σουτ. Τα διθυραμβικά σχόλια των Αμερικανών έπεφταν βροχή στο twitter σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 


Οι αριθμοί: Η διαφορά στα λάθη ήταν σημαντική για ένα παιχνίδι αυτής της σημασίας αφού οι Αμερικανοί έμειναν στα εννιά ενώ οι Ισπανοί έκαναν 17. Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ από τα 4/17 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου, μέτρησαν 9/15 στο δεύτερο ημίχρονο, όλα έγιναν πιο εύκολα γι' αυτούς.


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ