18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ευρωλίγκα: Η ρουλέτα του πέμπτου αγώνα (vids)

Το "όλα ή τίποτα" παίζεται σήμερα σε τρία γήπεδα. Έξι ομάδες διεκδικούν τα τρία τελευταία εισιτήρια του Final Four της Ευρωλίγκας. Τρεις σειρές βρίσκονται στο 2-2 και το αποψινό πέμπτο παιχνίδι σε Κωνσταντινούπολη (Αναντόλου Έφες - Ρεάλ Μαδρίτης), Μιλάνο (Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν Μονάχου) και Βαρκελώνη (Μπαρτσελόνα -Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης) θα κρίνει ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Κολωνία.

Αναντόλου Έφες-Ρεάλ Μαδρίτης

Το δεύτερο εισιτήριο για το Final Four θα τσεκαριστεί στην Πόλη. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την πρώτη ανατροπή πηγαίνοντας από το 2-0 στο 2-2 και όλα θα κριθούν σήμερα (4/5, 19.45). Οι Ισπανοί προχώρησαν στην ισοφάριση χωρίς τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή για τον αποψινό αγώνα. Αν είναι καλά και σε θέση να αγωνιστεί θα είναι ένα μεγάλο συν για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την παρουσία του. Όπως και γι' αυτήν του επίσης τραυματία Τρέι Τόμπκινς.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει ανάλογα προβλήματα. Όλοι οι παίκτες του είναι έτοιμοι να δηλώσουν το "παρών" στον αγώνα. Ο Κρις Σίνγκλετον το χαρακτήρισε το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και δεν έχει άδικο. Τουλάχιστον μέχρι να καταφέρει να φτάσει, αν τα καταφέρει, η ομάδα του στην Κολωνία.

Το σήμερα δίνει προβάδισμα στην Αναντόλου Έφες, αλλά η προϊστορία είναι... φανατικά με Ρεάλ Μαδρίτης με 25-11 στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Game 1

Αναντόλου Έφες - Ρεάλ Μαδρίτης 90-63

Game 2

Αναντόλου Έφες - Ρεάλ Μαδρίτης 91-68

Game 3

Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντόλου Έφες 80-76

Game 4

Ρεάλ Μαδρίτης - Αναντόλου Έφες 82-76

Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου

Πίσω στο Μιλάνο, όπου και άρχισε, επιστρέφει η σειρά ανάμεσα στην Αρμάνι και τη Μπάγερν Μονάχου, σε ένα Game 5 ιστορικού χαρακτήρα. 

Οι μεν Λομβαρδοί έχουν να βρεθούν σε Final 4 για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 1992, οι δε Βαυαροί έχουν την ευκαιρία αφενός να γίνουν η πρώτη ομάδα που γυρνάει από το 2-0 (αν δεν το πράξει η Ρεάλ Μαδρίτης που αγωνίζεται νωρίτερα κόντρα στην Αναντόλου Εφές), αφετέρου να γίνουν η πρώτη γερμανική ομάδα που φτάνει μέχρι την τελική φάση της Euroleague

Όπως είπαμε, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα πήρε τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς μέσα στο «Mediolanum Forum», ενώ η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τη δική της έδρα, έκανε το 2-2 στην «Audi Dome». Και τα τέσσερα παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να υπερτερούν με μόλις τρεις πόντους συνολικά (320-317). 

Η ιστορία είναι με την πλευρά των γηπεδούχων, αφού σε δέκα Game 5 των πλέι οφς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από το 2008 και μετά που ισχύει το συγκεκριμένο φορμάτ, νικητές ήταν πάντα οι οικοδεσπότες. 

Μοναδικός απόντας ο Νικ Βάιλερ Μπαμπ, ο οποίος στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδια ανάμεσα στην Αρμάνι και τη Μπάγερν

Game 1

Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου 79-78

Game 2

Αρμάνι Μιλάνο - Μπάγερν Μονάχου 80-69

Game 3

Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο 85-79 

Game 4

Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο 85-82 

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Μπορεί να έχουν γίνει ανατροπές, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη των play offs είναι σίγουρα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Νίκησε στη Βαρκελώνη, νίκησε και στη Ρωσία και ανάγκασε σε πέμπτο παιχνίδι την Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε "περίπατο" ως την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη φετινή σεζόν. Η σειρά βρίσκεται στο 2-2 και όλα είναι ανοιχτά.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσπαθεί να αφυπνίσει τους παίκτες του. Αφήνει πίσω το 2-2 υπογραμμίζοντας πως "εννοείται πως θα είναι δύσκολο, έτσι πρέπει όταν βρίσκεσαι στα play offs", αλλά ταυτόχρονα ζητά περισσότερη σκληράδα και μαχητικότητα από τους παίκτες του. Αυτό που κάνει δηλαδή η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, του οποίου οι παίκτες δείχνουν συχνά πυκνά να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Ερωτηματικό θα είναι και πάλι η παρουσία του Πάου Γκασόλ. Ο Σάρας τον έχει αφήσει στο DNP, τον έχει χρησιμοποιήσει στην αρχική πεντάδα, τον έχει βάλει αλλαγή, αλλά ακόμη δεν έχει συνεισφέρει. Και για πολλούς δεν είναι και η κατάλληλη στιγμή να μπει στο rotation, αφού η ομάδα έδειχνε να έχει βρει τη χημεία της.

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Καταλανούς με 5-3. Οι δύο από αυτές τις νίκες έχουν έρθει για τους Ρώσους φέτος. Και μπορεί ο Πασκουάλ να λέει "δύσκολο να νικήσεις τρεις φορές στην ίδια σεζόν την Μπαρτσελόνα", αλλά τα πάντα είνα ανοιχτά όπως έχει εξελιχθεί η σειρά.

Game 1

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 74-76

Game 2

Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 81-78

Game 3

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα 70-78

Game 4

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα 74-61



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ