14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σάρας και Πασκουάλ έτοιμοι για το… match ball

Μπαρτσελόνα και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ετοιμάζονται για το αυριανό πέμπτο παιχνίδι των play offs. Οι περισσότεροι μπορεί να περίμεναν μια εύκολη πρόκριση για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ οδήγησε τους δικούς του παίκτες στο 2-2. Το εισιτήριο για το Final Four της Ευρωλίγκας θα τσεκαριστεί αύριο (4/5),

Ο νυν προπονητής των Καταλανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αναφέρθηκε στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι: "Είναι η ώρα να δώσουμε τα πάντα, να τα αφήσουμε όλα στο παρκέ. Έχουμε μάθει από όσα δεν κάναμε μέχρι τώρα και πιστεύω πως οι παίκτες μου έχουν συνειδητοποιήσει πως μπορούν να παίξουν πιο σκληρά, με μεγαλύτερη πειθαρχία, καθαρές ιδέες και ήταν κάτι που δεν είχαμε κάνει. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι αύριο. Δουλέψαμε οχτώ μήνες για να έχουμε αυτό το παιχνίδι στο γήπεδό μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Πιστεύω πως, σε αυτή τη σειρά, δεν έχουμε παίξει καλό μπάσκετ για 40 λεπτά. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλά για εμάς. Μετά από τέσσερις αγώνες σε αυτή τη σειρά πρέπει να γνωρίζουμε που παίρνουν ρίσκα και που όχι. Περισσότερο από οτιδήποτε όμως, πρέπει να παλέψουμε. Να παλέψουμε για κάθε μπάλα, για κάθε εκατοστό και γι' αυτό ακριβώς μιλάμε. Αν ο αντίπαλος πάρει 14 περισσότερα ριμπάουντ από σένα σε ένα παιχνίδι, σημαίνει πως έδωσες ότι περισσότερο μπορείς. Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε τα πράγματα που μπορούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα. Παίζουμε καλή άμυνα, αλλά πρέπει να το κάνουμε ακόμη καλύτερα στο πέμπτο παιχνίδι. Και πρέπει να τελειώσουμε τις φάσεις στην επίθεση, να επιτεθούμε στο καλάθι, να είμαστε σκληροί να μην περιμένουμε να μας δώσουν το φάουλ, γιατί δεν δίνονται εύκολα στα play offs. Έτσι θα πρέπει να είναι. Έχουμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό στα σουτ δύο πόντων και παίρνουμε λίγα σουτ τριών πόντων, οπότε πρέπει να βελτιώσουμε αυτά τα δύο στοιχεία και παράλληλα να παίξουμε καλή άμυνα".

Ο πρώην, Τσάβι Πασκουάλ, και νυν προπονητής της Ζενίτ βεβαίως, δήλωσε πως δύσκολα μπορείς να νικήσεις τρεις φορές σε μια σειρά την Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός προπονητής της ρώσικης ομάδας έχει κλέψει την παράσταση μέχρι τώρα, όπως και ο Κέβιν Πάνγκος πάνω στο παρκέ: "Έχουμε μπροστά μας το πέμπτο παιχνίδι. Μας περιμένει μια δύσκολη κατάσταση. Τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, ο πέμπτος αγώνας είναι στην έδρα τους και θα προσπαθήσουμε και πάλι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Είναι σχεδόν αδύνατον να νικήσεις μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα τρεις φορές στα play offs, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι' αυτό. Ότι κι αν συμβεί, το σίγουρο είναι πως είμαστε περήφανοι για τους παίκτες μας και όσα έχουμε πετύχει ως τώρα. Όποιο αποτέλεσμα, θα είναι σαν νίκησ για εμάς, για τον τρόπο που σταθήκαμε και αγωνιστήκαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ