17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική: Οι πολυτιμότεροι του Βορρά

Το basketa.gr διαλέξει τους πέντε καλύτερους παίκτες που ξεχώρισαν από την 30η αγωνιστική του βορείου ομίλου και τους βάζει στο δικό του παρκέ!

Όπως στον Νότιο, έτσι και στην Βόρειο όμιλο δεν διεξήχθησαν παιχνίδια που να είχαν βαθμολογικό κίνητρο. Μόνο ως προς το σκοράρισμα υπήρχε με τον Λευτέρη Ακεψιμαϊδη να σημειώνει 27 πόντους, δύο περισσότερους από τον Γιάννη Κυριακόπουλο. Ο παίκτης του Ερμή Λαγκαδά και αντιστοίχως, αυτός της Καστοριάς συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα του basketa.gr. Οι άλλοι τρεις προέρχονται από την Ευρώπη Πευκοχωρίου, τον Ερμή Αγιάς και την Καρδίτσα.

Point Guard: Γιάννης Κυριακόπουλος: Και άνοδος στην Α2 και πρωταθλήτρια, η Καστοριά έκανε μια ονειρική σεζόν με τον 34χρονο γκαρντ να την βοηθάει τα μέγιστα. Ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πιερικό, ο Κυριακόπουλος δεν παρουσιάστηκε αδιάφορος και σημείωσε 25 πόντους με πέντε τρίποντα.

Shooting Guard: Λευτέρης Ακεψιμαϊδης: Ομάδα του ύψους και του βάθους ο Ερμής Λαγκαδά αλλά τον στόχο του τον πέτυχε! Η σωτηρία ήρθε εύκολα με τον 32χρονο γκαρντ να έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Στο δε, νικηφόρο παιχνίδι με τον Πολύγυρο, είχε 27 πόντους με τους 21 να τους σημειώνει πίσω από την γραμμή του τριπόντου.

Small Forward: Μπάμπης Μουρατίδης: Χαρισματικός σκόρερ και το απέδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου. Δίχως να έχουν κάποιο κίνητρο οι δύο ομάδες, ο γκαρντ της Ευρώπης Πευκοχωρίου βρήκε το σκοράρισμα, εξού και οι 27 πόντοι.

Power Forward: Νέστορας Κόμματος: Ο Ερμής Αγιάς “χτίστηκε” για την άνοδο αλλά εν τέλει τερμάτισε στην 3η θέση. Ο 40χρονος φόργουορντ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του και έχοντας νοοτροπία νικητή, δεν τα παράταση ούτε στο τελευταίο παιχνίδι, γι' αυτό και έβαλε 21 πόντους στον Φίλιππο Βέροιας.

Center: Γρηγόρης Παππάς: Η Καρδίτσα θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν στην Α2 αλλά πριν “αποχαιρετήσει” την Β' Εθνική, σημείωσε μία ακόμα νίκη. Το διπλό επί της Γέφυρας ήρθε πολύ εύκολα με τον 26χρονο power forward/center να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και να σημειώνει 16 πόντους με δύο τρίποντα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ