21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική: Βορράς: Οι “ήρωες” της 27ης αγωνιστικής

Η 27η αγωνιστική ολοκληρώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η 28η και το basketa.gr διαλέγει τους πέντε παίκτες που ξεχώρισαν για να τους βάλει στο δικό του βασικό σχήμα. 

Με την Καστοριά να έχει πανηγυρίσει την άνοδο της και την Καρδίτσα νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στον Ερμή Αγιάς, η κορυφή παραμένει αμετάβλητη. Στις πίσω θέσεις πάλι, γίνεται… χαμός στο ίσωμα καθώς η νίκη του Πιερικού επί της ΧΑΝΘ, έβαλε “φωτιά” στην παραμονή. Η ομάδα της Κατερίνης μοιάζει να αποφεύγει τον υποβιβασμό βάζοντας σε μπελάδες τους Θεσσαλονικείς. Από τρεις (προαναφερθείσες) ομάδες, προκύπτουν και οι τρεις από πέντε παίκτες που επέλεξε το basketa.gr για να τους ρίξει στο δικό του παρκέ. Οι άλλοι δύο προέρχονται από το Αγρίνιο και το Ανατόλια. 

Point Guard: Γιάννης Κυριακόπουλος: Μία νίκη αρκούσε στην Καστοριά για να εξασφαλίσει την άνοδο της στην Α2 και την βρήκε απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη. Παιδεύτηκε μεν αλλά κατάφερε να φτάσει στο… πάρτι με τον 33χρονο γκαρντ να της δείχνει τον δρόμο. Εξαιρετική οργάνωση, μυαλό αλλά και εκτελεστική δεινότητα με την στατιστική του να γράφει 17 πόντους με τρία τρίποντα. 

Shooting Guard: Γιάννης Καραγκιολίδης: Ο Πιερικός Αρχέλαος έριξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής με μία σπουδαία νίκη. Το 63-61 επί της ΧΑΝΘ τον απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη έχοντας πλέον δύο βαθμούς διαφορά από τον 13ο Φίλιππο Βέροιας, ενώ υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες (αν υπάρξουν). Η επιτυχία αυτή να έχει την υπογραφή του 28χρονου γκαρντ καθώς με τους 18 πόντους βοήθησε την ομάδα της Κατερίνης να πάρει μια… βαθιά ανάσα. 

Small Forward: Θάνος Καμαριώτης: Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, Καρδίτσα επιβλήθηκε του Ερμή Αγιάς και ετοιμάζεται να ακολουθήσει την Καστοριά στην από πάνω κατηγορία. Ο νεαρός φόργουορντ έκανε μεγάλη ζημιά στους Λαρισαίους  καθώς είχε 14 πόντους με δύο τρίποντα, οι περισσότεροι σε κρίσιμα σημεία. 

Power Forward: Φώτης Τάσσος: Με στόχο την κατάκτηση της 4ης θέσης, το Αγρίνιο δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην αδιάφορη Γέφυρα και ο Χρήστος Μηριούνης - πριν ανανεώσει την συνεργασία του με την ομάδα - έριξε στο παρκέ όλους τους παίκτες του. Αυτός που ξεχώρισε (ελαφρώς) περισσότερο από τους υπόλοιπους, ήταν ο 29χρονος φόργουπορντ καθώς σκόραρε 21 πόντους. 

Center: Φίλιππος Συμεωνίδης: Αδιάφορο ως προς τον στόχο καθώς το Ανατόλια έχει σωθεί αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, κοιτάζει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το νικηφόρο πέρασμα του από την Βέροια του δίνει το δικαίωμα. Στο ματς κόντρα στον Φίλιππο, ο 36χρονος power forward/center σκόραρε σχεδόν το 1/3 των συνολικών πόντων της ομάδας του καθώς είχε 25. Η δουλειά του στην άμυνα και στο ριμπάουντ, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ