24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική: Οι κορυφαίοι του Νότου

Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα της 30ης αγωνιστικής.

Δίχως να υπάρχει παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε ο Νότιος όμιλος, γεγονός που απελευθέρωσε αρκετούς (αν όχι όλους τους) παίκτες. Οι Δημήτρης Λεγκίκας πχ, καθώς και ο Γιάννης Μιχαλούτσος, σκόραραν από 22 και 20 πόντους αντίστοιχα και κέρδισαν με το... σπαθί τους μία θέση στην καλύτερη πεντάδα του basketa.gr. Οι υπόλοιποι τρεις προέρχονται από την πρωταθλήτρια ομάδα του Περιστερίου, την ΑΕΝΚ και τον Ιωνικό.

Point Guard: Μιχάλης Πολυτάρχου: Στο παιχνίδι-φιέστα με τον Μανδραϊκό, ο 34χρονος γκαρντ έκανε ότι ήθελε. Οργανωτικά, ήταν άψογος, το ίδιο και εκτελεστικά μιας και είχε 20 πόντους με τους 18 εξ αυτών να προέρχονται πίσω από τα 6.75μ.

Shooting Guard: Κώστας Κεφαλάς: Η ΑΕΝΚ στηρίχτηκε σε νέα παιδιά για να σώσει την χρονιά και το πείραμα πέτυχε. Ο Δημήτρης Λιόγας είδε πολλά νέα ταλέντα να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο και ένα από αυτά είναι και ο 22χρονος γκαρντ. Στο παιχνίδι μάλιστα με τον Εργοτέλη, ο Κεφαλάς είχε 18 πόντους, όλους από το τρίποντο.

Small Forward: Γιάννης Μιχαλούτσος: Ένα ακόμα νέο παιδί που διέπρεψε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Ο πρωταθλητής Ευρώπης (με την Εθνική εφήβων το 2015) βοήθησε τον Πανελευσινιακό να πετύχει τον στόχο της παραμονής και στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στο Μαρούσι, είχε 20 πόντους με τέσσερα τρίποντα.

Power Forward: Δημήτρης Λεγκίκας: Ομάδα που βασίζεται σε νεαρά παιδιά, ο ΕΦΑΟΖ κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία με τον 22χρονο φόργουορντ να είναι εξαιρετικός όλη την χρονιά. Στο παιχνίδι μάλιστα, με τον Κρόνο στον Άγιο Δημήτριο, απέδειξε γιατί έχει το προσωνύμιο “μπόμπερ” καθώς σκόραρε 22 πόντους.

Center: Άλεξ Βουγιούκας: Από τους κορυφαίους ψηλούς του πρωταθλήματος, και να φανταστεί κανείς πως δεν ήθελε να ξαναπαίξει μπάσκετ. Στον Ιωνικό βρήκε… την υγεία του και αποτέλεσε ένα αξιόπιστο “χαρτί” στα χέρια του Μάριου Γούναρη! Στο νικηφόρο πέρασμα από την Αγία Παρασκευή, είχε 14 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ