20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική: Οι κορυφαίοι του Νότου

Η 29η ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει για προτελευταία φορά, τους πέντε καλύτερους παίκτες που διακρίθηκαν στα παρκέ. 

Η τελευταία αγωνιστική θα παιχτεί δίχως να υπάρχει ενδιαφέρον καθώς τα πάντα κρίθηκαν, μία πριν. Το Μαρούσι εξασφάλισε την άνοδο παρά την ήττα από το Περιστέρι και ο Πρωτέας Βούλας πέρασε από το κλειστό του Ζωγράφου και σώθηκε. Ίδιο αποτέλεσμα είχε και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου αλλά, άλλη κατάληξη. Έτσι, το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρξει, είναι προς την καλύτερη πεντάδα. Αυτή της 29ης αγωνιστικής πάντως, είναι εντυπωσιακή καθώς σημείωσε… 108 πόντους! 

Point Guard: Γιάννης Ντιπ: Ο Τρίτωνας έστειλε το Μαρούσι στην Α2 με την νίκη του επί του Πανερυθραϊκού και ανέβασε τον ίδιο στην 11η θέση. Μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, μπορεί να ελπίζει σε ακόμα καλύτερο πλασάρισμα αλλά και σε μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση του Γιάννη Ντιπ. Ο 30χρονος γκαρντ ηγήθηκε της επιτυχίας καθώς είχε 15 πόντους και ένα μυαλό… ξυράφι στα δύσκολα! Το συνηθίζει άλλωστε! 

Shooting Guard: Βασίλης Εμμανουηλίδης: Η νίκη έμοιαζε μονόδρομος για τον Πρωτέα προκειμένου να εξασφαλίσει την σωτηρία του και να μην νοιάζεται για τα αποτελέσματα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και η ομάδα της Βούλας τα πήγε περίφημα κόντρα στον ΕΦΑΟΖ. Από τους 63 πόντους που έβαλε στο κλειστό του Ζωγράφου, τους 18 τους έβαλε ο 40χρονος γκαρντ. Πραγματικά, σαν το παλιό καλό κρασί! 

Small Forward: Μιχάλης Φρουσκλιάς: Νίκη που πήγε… στράφι αυτή του Κρόνου Αγίου Δημητρίου επί του Μανδραϊκού, καθώς ο Πρωτέας πέρασε νικηφόρα από του Ζωγράφου. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Κώστα Παπαμάρκου έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους με τον 29χρονο guard/forward  να σημειώνει 28 πόντους. Οι 18 εξ αυτών προήλθαν πίσω από τα 6.75μ.

Power Forward: Σπύρος Μαγγουνής: Έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και άνοδο, το Περιστέρι έχει βρει νέο στόχο, να τερματίσει αήττητο τον δεύτερο γύρο. Μετά το πέρασμα του από το Μαρούσι, του έχει μείνει ένα ματς για φτάσει στο ζητούμενο και ο 31χρονος forward κάνει ότι μπορεί γι’ αυτό. Στο ντέρμπι είχε 22 πόντους! 

Center: Γιάννης Κακιούζης: Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, οδήγησε τον Παπάγο στην 3η θέση και στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο, αν κι εφόσον υπάρχουν ανακατατάξεις στις από πάνω κατηγορίες. Κόντρα στον Απόλλωνα, ο πολύπειρος άσος 25 πόντους. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ