17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έλληνες με Τούρκους και οι Βάσκοι στο “περίμενε”… (vids)

Το διπλό της Ζαλγκίρις στην Βιτόρια κλείδωσε τις ελληνοτουρκικές μάχες στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός την Αναντολού Εφές, με φόντο το Final Four της Πόλης!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά οκτώ χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που και οι δύο ελληνικές ομάδες είχαν πλεονέκτημα έδρας στην οκτάδα. Πίσω στο 2009, λοιπόν, όπου ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Σιένα με 3-1 και ο Ολυμπιακός την Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1. Οι "αιώνιοι" έπαιξαν στον ημιτελικό του Βερολίνου, με το "τριφύλλι" να κατακτά το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Επιστρέφοντας στα σημερινά... αποστολή εξετελέσθη για τους "πράσινους" που μετά την νίκη τους με 81-61 επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ κατέκτησαν την τέταρτη θέση στην βαθμολογία και πλέον περιμένουν την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ!

Η Φενέρ χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει το εμπόδιο της αδιάφορης αλλά ανταγωνιστικής Μπαρτσελόνα με 68-65. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Εφές, που ακόμα και αν κερδίσει αύριο (7/4) στην Μαδρίτη θα τερματίσει στην έκτη θέση και θα παίξει με τον Ολυμπιακό.

https://www.youtube.com/watch?v=fMJLF9Wbvyg

Η έκπληξη της ημέρας έγινε στην "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα", εκεί όπου η Ζαλγκίρις σόκαρε την Μπασκόνια με 84-79! Οι Βάσκοι θα χρειαστεί να περιμένουν τα ματς της Παρασκευής για να μάθουν τον αντίπαλό τους στην οκτάδα. Σε περίπτωση νίκης της Νταρουσάφακα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, οι Βάσκοι θα τερματίσουν έβδομοι και θα παίξουν με την ΤΣΚΚΑ. Αντίθετα, αν κερδίσουν οι Σέρβοι και παράλληλα η Εφές επικράτησε της Ρεάλ, αντίπαλος της Μπασκόνια θα είναι η ομάδα του Λάσο.

https://www.youtube.com/watch?v=Bl11blWMUq4

Στην Βαμβέργη, η Γαλατάσαραϊ ολοκλήρωσε με νίκη την περιπέτεια της στην φετινή Ευρωλίγκα, κερδίζοντας με 84-79 την Μπάμπεργκ των Τρινκιέρι, Ζήση. Ωστόσο οι Γερμανοί φίλαθλοι αναγνώρισαν την προσπάθεια της ομάδας μέσα στην χρονιά, ευχαριστώντας τους παίκτες με το χειροκρότημά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=JeIyPd0CZqo

Photocredits:Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ