23.7 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δια χειρός Μπογκντάνοβιτς

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πήρε όλα τα μεγάλα σουτ στην παράταση και λύτρωσε την Φενερμπαχτσέ οδηγώντας την στη νίκη με 68-65 επί της αδιάφορης βαθμολογικά, πλην μαχητικής Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ, η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα αναγκαστεί να παίξει στα πλέι οφ χωρίς πλεονέκτημα έδρας.

Η Φενερμπαχτσέ επιβεβαίωσε το ότι δεν είναι καλά τώρα τελευταία και έκανε ντέρμπι ένα παιχνίδι που ήθελε να κερδίσει απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα, που επίσης δεν είναι καλά και επιπλέον δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πάλεψε ωστόσο με νύχια και με δόντια για να πάρει μια νίκη γοήτρου, ποντάροντας και πάλι στην καλή άμυνά της, που ανάγκαζε τους παίκτες της Φενερμπαχτσέ να σουτάρουν... τούβλα από την περιφέρεια. Καλή άμυνα έπαιξε και η Φενερμπαχτσέ, έτσι έγινε ένα κλειστό παιχνίδι χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να πάρει μια καλή διαφορά και να ξεφύγει.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 58-56 με καλάθι του Τόμιτς 43'' πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, όμως ο Μπογκντάνοβιτς με λέι άπ ισοφάρισε 5'' πριν από τη λήξη κι αφού είχαν προηγηθεί δύο λάθη από τους Σλούκα και Κλαβέρ. Ο Ράις έχασε το τελευταίο σουτ κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου "καθάρισε" ο Μπογκντάνοβιτς. Αυτός πέτυχε όλα τα μεγάλα σουτ, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ δύσκολου στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης ένα λεπτό πριν από το φινάλε, με το οποίο το σκορ έγινε 65-63. Στη συνέχεια ο Σλούκας έβαλε όλες τις βολές, πλην μίας στο τέλος, η οποία πάντως έδωσε τη δυνατότητα στον Κόπονεν να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση. Το τρίποντο που επιχείρησε όμως ήταν άστοχο, έτσι η Φενερμπαχτσέ πήρε τη νίκη.

Ο λυτρωτής: Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς βγήκε μπροστά όταν έπρεπε και έκανε τη διαφορά. Ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα από την άμυνα της Μπαρτσελόνα, στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και οι 15 πόντοι του ήταν ο ένας πιο πολύτιμος από τον άλλον. Πολύ χρήσιμα για τη Φενερμπαχτσέ ήταν και τα 15 ριμπάουντ του Ούντο, αλλά και οι 10 πόντοι και 5 ασίστ του επανακάμψαντος Κώστα Σλούκα, που έπαιξε και για τον τραυματία Μπόμπι Ντίξον.

Η γλώσσα των αριθμών: Με 6/26 τρίποντα η Φενερμπαχτσέ και 9/28 η Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι... έχτισαν ένα νέο γήπεδο στην Κωνσταντινούπολη. Γι' αυτό το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ