26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Πόλη περνάει από το ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό που ήθελε. Η μοίρα του ήταν στα δικά του χέρια και έκανε αυτό που έπρεπε. Πήγε στο Τελ Αβίβ και με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, που συνδυάστηκε με το επιμέρους 19-49 (!) έφτασε στο τελικό 61-81 και σφράγισε το πλεονέκτημα για τα play offs της Ευρωλίγκας.

Το πρώτο ημίχρονο πρέπει να ήταν μια συλλογή όσων δεν ήθελε να δει ο Τσάβι Πασκουάλ. Τρύπες στην άμυνα, αστοχία στην επίθεση, ακόμη και σε ελεύθερα σουτ και ελάχιστες ευκαιρίες να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε εύκολο καλάθι. Αρκετές φορές εκνευρίστηκε, αλλά τις περισσότερες έδειχνε ψύχραιμος στον πάγκο, επικροτώντας τις καλές προσπάθειες. Ραντ και Αλεξάντερ ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά, όπως και κάτι σουτ από τη γωνία που έβρισκαν το στόχο. Το 11-8 (4’30’’) έγινε 24-18 (18’) και από το 31-29 (15’20’’) οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 45-32 (20’20’’) με τον Γιάννη Μπουρούση να μοιάζει σημείο αναφορά στην άλλη όχθη, μέσα στη ρακέτα με εκτέλεση, αλλά και δημιουργία.

Αυτός ο διακόπτης, το τσιπ, δεν ξέρω πως θέλετε να το πείτε,για το οποίο μιλάνε κάποιες φορές παίκτες και προπονητές πρέπει να γύρισε στο σημείο αυτό. Οι οδηγίες που είχαν δοθεί στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, βρήκαν εφαρμογή στο παρκέ: Πίεση, ριμπάουντ, κλεψίματα και πολλές ευκαιρίες να τρέξει η ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο. Ήταν λες και ο Παναθηναϊκός ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχε αφήσει από το πρώτο μισό. Ο Μάικ Τζέιμς απλά είχε τρελά κέφια, ο Νίκος Παππάς δημιούργησε πολλές καταστάσεις στην επίθεση, αλλά κυρίως στην άμυνα με την πίεση πάνω στην μπάλα, ο Κρις Σίνγκλετον ήταν απλά ο Κρις Σίνγκλετον, ο Νικ Καλάθης αυτός που έπρεπε στην οργάνωση και όλοι μπήκαν στο χορό ένας ένας με τη σειρά του. Μόνο έτσι θα μπορούσε το -13 γίνει +17 (33’20’’) με τους «πράσινους» να μετράνε ένα επιμέρους 31-12 στην τρίτη περίοδο. Και να φτάσει και στο +21 (56-77, 35’)  με τρίποντο του Νίκου Παππά. Και το 56-81 με συνεχόμενους πόντους από τον Νικ Καλάθη, λίγο πριν πέσει η αυλαία του αγώνα και της κανονικής περιόδου για τις δύο ομάδες με το τελικό 61-81.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Το δίδυμο Μάικ Τζέιμς – Νίκος Παππάς το δικαιούται λίγο περισσότερο ίσως από τους υπόλοιπους. Στο καθοριστικό τρίτο δεκάλεπτο πάλεψαν σε επίθεση και άμυνα και έδωσαν αυτό το... κάτι που είχε ανάγκη η ομάδα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Για μία ακόμη φορά οι λεγόμενες δευτερεύουσες κατηγορίες στατιστικής κλέβουν την παράσταση: 21 ασίστ, 15 κλεψίματα και μόλις 10 λάθη, τα περισσότερα στο πρώτο μισό. Έξι κλεψίματα ο Σίνγκλετον, πέντε ο Παππάς. Επτά ασίστ ο Μάικ Τζέιμς, πέντε ο Νίκος Παππάς. Και αυτοί οι αριθμοί έχουν μεγάλη και ξεχωριστή σημασία...

(PHOTO CREDITS: EUROKINISSI)

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ