Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 26ης αγωνιστικής της Greek Basketball League... μοιράστηκε σε τρία διαφορετικά πρόσωπα, πράγμα που συνέβη για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Μπράις Τζόουνς και Ντέι Ντέι Γκραντ ήταν οι παίκτες που αναδείχθηκαν MVPs για την τελευταία «στροφή» της κανονικής περιόδου, άπαντες με 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.
Ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων» στη νίκη επί της Μυκόνου με 97-76, μετρώντας 15 πόντους (3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ (4 επιθετικά), 2 ασίστ, 1 κλεψίμο και μόλις 1 προσωπικό φάουλ σε 18:26' συμμετοχής.
Όσον αφορά τον Αμερικανό «άσσο» του Άρη, έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην επικράτηση των «κιτρινόμαυρων» επί του Πανιωνίου με 75-65, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 10/10 βολές), 5 ριμπάουντ (1 επιθετικό), 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 11 κερδισμένα φάουλ, 2 προσωπικά φάουλ και 3 λάθη σε 29:59' συμμετοχής.
Τέλος, ο γκραντ του Προμηθέα ξεχώρισε για τους Πατρινούς από τη νίκη με 97-85 κόντρα στον Ηρακλή, αριθμώντας 26 πόντους (1/2 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ, 3 προσωπικά φάουλ και 2 λάθη σε 22:10' συμμετοχής.
Όπως προαναφέρθηκε, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που εμφανίζονται ξανά τρεις πολυτιμότεροι παίκτες σε μία αγωνιστική, με προηγούμενη να είναι η 17η «στροφή» της φετινής GBL, ενώ πριν από εκείνη είχε συμβεί ξανά το... 2021!
Σχετικά με τα ομαδικά στοιχεία, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος... δίπλωσε σε προσωπικό επίπεδο τα φετινά βραβεία MVP της αγωνιστικής, πετυχαίνοντάς το ξανά έπειτα από την 9η αγωνιστική, με το «τριφύλλι» να λαμβάνει το βραβείο για 6η φορά φέτος (δύο ο Ναν και από μία οι Γιούρτσεβεν-Μήτογλου). Για παρθενική φορά φέτος κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο ο Τζόουνς, που αποτελεί πια τον δεύτερο παίκτη του Άρη που το καταφέρνει μετά τον Νουά (23η), ενώ και ο Γκραντ είναι ο δεύτερος αθλητής του Προμηθέα μετά τον Καραγιάννίδη (10η).







