19.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Προμηθέας – Ηρακλής 97-85: «Δήμιος» Γκραντ υπέγραψε την παραμονή (pics)

Ο Προμηθέας Πάτρας εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία, με την επικράτηση 97-85 επί του Ηρακλή, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της GBL.

Με εξαιρετική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, ο Προμηθέας επιβλήθηκε του Ηρακλή και συνεχίζει στα σαλώνια της GBL την επόμενη χρονιά.

Καθοριστικοί για το σύνολο του Μάριου Μπατή ήταν οι Γκραντ και Γκρέι. Ο πρώτος σημείωσε 26 πόντους, με 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο δεύτερος είχε 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Διψήφιοι ήταν ο Χάμοντς (15π) και ο Πλώτας (10π, 6 ριμπ, 3 ασ).

Από πλευράς Ηρακλή ο Σμιθ μέτρησε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ο Φάντεμπεργκ είχε 18 πόντους, 9 ριμπάουντ. Τέλος ο Μωραϊτης σημείωσε 14 πόντους (8ριμπ, 4ασ) και ο Τσιακμάς 13 πόντους.

Η ήττα του Ηρακλή, σε συνδυασμό με την νίκη του Κολοσσού επί της Καρδίτσας αφήνει εκτός play-offs το «Γηραιό».

Οι δύο ομάδες κλείνουν την χρονιά με το ίδιο ρεκόρ, έχοντας 8-16.

 

Ο αγώνας

Στο πρώτο πεντάλεπτο, η αναμέτρηση ξεκίνησε με μονομαχία μεταξύ των Χάμοντς και Τσιακμά, που είχαν 9 και 8 πόντους αντίστοιχα (13-11). Οι δύο ομάδες συνέχισαν σε υψηλό επιθετικό τέμπο, με τον Σμιθ να τρέχει στο τελευταία λεπτά ένα 8-0 σερί για τον Ηρακλή. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 21-27.

Ο Σμιθ επέκτεινε το δικό του σερί αλλά και της ομάδας του με τρίποντο (21-30), στην έναρξη της δεύτερης περιόδου. Κάπου έκει ο Γκρέι πήρε το όπλο και με 8 προσωπικούς του πόντους ο Προμηθέας έριξε την διαφορά στον πόντο (32-33 στο 14'). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το ελαφρύ τους προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 46-47.

Ίδιο σκηνικό είχαμε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο Ηρακλής προσπαθούσσε να χτίσει μία μικρή διαφορά αλλά οι γηπεδούχοι παρέμεναν κοντά στο σκορ (52-57 στο 24'). Ο Γκραντ με 5 διαδοχικούς πόντους ισοφάρισε (57-57), ο Τσιακμάς έβαλε ξανά μπροστά τον Ηρακλή (57-59), όμως και πάλι ο Γκραντ με τρίποντο έδωε το προβάδισμα, μετά από ώρα, στην ομάδα της Πάτρας (60-59). Το ρεσιτάλ του Αμερικάνου συνεχίστηκε και στα τελευταία δύο λεππτά, με τον Προμηθέα να κλείνει το δεκάλεπτο στο +5 (70-65).

Στην τετάρτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση. Ένα 9-0 επιμέρους σκορ εκτόξευσε την διαφορά στο +14 (79-65 στο 32'). Δύο τρίποντα του Μωραϊτη και ένα του Σμιθ έδωσαν ανάσα στους φιλοξενούμενους που έριξαν γρήγορα την διαφορά σε μονοψήφια τιμή (81-74). Το δίδυμο Γκρέι-Γκραντ έδωσε τις λύσεις στον Προμηθέα έστειλε την απόσταση των δύο ομάδων πάλι σε διψήφια επίπεδα (86-74 στο 35'). Οι Πατρινοί διαχειρίστηκαν άψογα το προβαδισμά τους μέχρι το τέλος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 97-85.

 

 

Δεκάλεπτα: 21-27, 25-20, 24-18, 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ